China a lansat o investigație urgentă pentru evaluarea riscurilor asumate de bănci

China a lansat o investigație urgentă pentru evaluarea riscurilor asumate de bănci
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2017

Autoritatea de reglementare a sectorului bancar din China a lansat în această săptămână o investigație urgentă pentru evaluarea riscurilor asumate de bănci, Beijingul intensificând măsurile de combatere a activităților bancare subterane, au declarat persoane apropiate situației, transmite Reurters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul președinte al Comisiei de Reglementare a Sectorului Bancar din China (CBRC), Guo Shuqing, s-a angajat să curețe ”haosul” din sistemul bancar chinez. În colaborare cu banca centrală și alte instituții de reglementare, au fost intensificate eforturile pentru combaterea finanțărilor subterane, înaintea congresului Partidului Comunist care va avea loc în a doua jumătate a acestui an, scrie News.ro.

Investigația CBRC va analiza cum se folosesc băncile de câștigurile aduse de certificatele de depozit, de investițiile în obligațiuni și afacerile cu alte plasamente externalizate, au declarat două surse apropiate situației.

Autoritatea de reglementare va investiga și posibile încălcări ale reglementărilor referitoare la creditare și investiții, de către bănci care investesc în acțiuni prin intermediul unor scheme de management al averilor sau împrumuturi către acționari proprii.

VIDEO Microsoft Build 2017: un nou update pentru Windows 10, o nouă interfață grafică, un editor video, controllere pentru realitatea mixtă și alte noutăți CITEȘTE ȘI VIDEO Microsoft Build 2017: un nou update pentru Windows 10, o nouă interfață grafică, un editor video, controllere pentru realitatea mixtă și alte noutăți

Sectorul bancar subteran din China a înregistrat o creștere explozivă în ultimii ani, atingând un nivel estimat la 64.500 de miliarde de yuani (9.400 miliarde de dolari) în 2016, potrivit agenției de evaluare financiară Moody's.

Băncile se folosesc de trusturi, case de brokeraj și fonduri de investiții pentru a canaliza depozitele în investiții riscante, ocoling reglementările referitoare la creditare și capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
banci
evaluare