China va menține o lichiditate suficient de mare pe piețele financiare în 2023 pentru a susține economia

China va menține o lichiditate suficient de mare pe piețele financiare în 2023 pentru a susține economia
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 dec 2022

China va menține o lichiditate suficient de mare pe piețele financiare, pentru a satisface mai bine nevoile din economia reală în 2023, potrivit unui viceguvernator al Băncii Populare din China (PBOC), Liu Guoqiang, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Politica monetară din 2023 va asigura o cantitate suficientă de lichiditate, iar structura va fi precisă pentru a ajuta sectoarele cheie, a spus adjunctul guvernatorului PBOC.

Andreas Treichl, fost CEO Erste: Veto-ul Schengen dat de Austria trebuie remediat cât mai curând. Situația frontierelor nu îl justifică CITEȘTE ȘI Andreas Treichl, fost CEO Erste: Veto-ul Schengen dat de Austria trebuie remediat cât mai curând. Situația frontierelor nu îl justifică

”Costul de finanțare va rămâne rezonabil de flexibil, cu mici suișuri și coborâșuri”, a spus Liu, citat de postul de stat CCTV.

Viceministrul de Finanțe Xu Hongcai a declarat că China va implementa, de asemenea, o politică fiscală proactivă anul viitor, stabilind un raport rezonabil al deficitului și mărimea obligațiunilor speciale ale autorităților locale, scrie News.ro.

China ”va extinde în mod corespunzător zonele în care fondurile speciale de obligațiuni guvernamentale pot fi investite și utilizate ca capital”, a spus Xu.

Comentariile înalților oficiali au venit după Conferința Centrală de Muncă Economică, o întâlnire de stabilire a agendei, în care liderii chinezi au spus că se vor concentra pe stabilizarea economiei de 17.000 de miliarde de dolari în 2023 și că se vor intensifica ajustările politicilor pentru a se asigura că țintele sunt atinse.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
finante