Citigroup, amendată cu 61,6 milioane de lire sterline în Marea Britanie pentru deficiențe în sistemele de tranzacționare

Citigroup, amendată cu 61,6 milioane de lire sterline în Marea Britanie pentru deficiențe în sistemele de tranzacționare
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2024

Autoritățile britanice de reglementare au aplicat amenzi combinate de 61,6 milioane de lire sterline (79 de milioane de dolari) băncii americane de investiții Citigroup, pentru deficiențe în sistemele și controalele sale de tranzacționare, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Amenzile au fost emise de Autoritatea de Reglementare Prudențială și Autoritatea de Conduită Financiară, a căror investigație s-a concentrat pe perioada cuprinsă între 1 aprilie 2018 și 31 mai 2022, scrie News.ro.

Vehiculul investițional Pavăl Holding al proprietarilor Dedeman, profit net de peste 2 miliarde lei CITEȘTE ȘI Vehiculul investițional Pavăl Holding al proprietarilor Dedeman, profit net de peste 2 miliarde lei

Citi s-a calificat pentru o reducere cu 30% a cuantumului penalității după ce a acceptat să rezolve problema.

”Firmele implicate în tranzacționare trebuie să dispună de controale eficiente pentru a gestiona riscurile implicate.

CGML [Citigroup Global Markets Limited] nu a reușit să îndeplinească standardele pe care le așteptăm în acest domeniu, ceea ce a dus la amenda de astăzi”, a declarat Sam Woods, guvernator adjunct pentru reglementarea prudențială și directorul executiv al PRA, într-un comunicat de miercuri.

Autoritățile de reglementare au spus că anumite probleme de sistem și de control au persistat în timpul perioadei de anchetă și au condus la incidente de tranzacționare, cum ar fi așa-numitele gafe de tranzacționare din cauza tastării greșite (fat finger).

Principalul incident evidențiat a avut loc pe 2 mai 2022, când un ctrader cu experiență a introdus incorect un ordin, ceea ce a dus la 1,4 miliarde de dolari ”executați din neatenție pe bursele europene”.

Cât costă Dacia Duster în Suedia și în vestul Europei. Țări cu prețuri mult peste România CITEȘTE ȘI Cât costă Dacia Duster în Suedia și în vestul Europei. Țări cu prețuri mult peste România

”Deficiențele în controalele comerciale ale CGML au contribuit la acest incident, în special absența anumitor blocaje preventive și calibrarea necorespunzătoare a altor controale”, se arată în comunicat.

Într-o declarație pentru CNBC, un purtător de cuvânt al Citi a spus că banca a fost încântată să rezolve problema de acum mai bine de doi ani, ”care a apărut dintr-o eroare individuală care a fost identificată și corectată în câteva minute”.

”Am luat imediat măsuri pentru a ne consolida sistemele și controalele și rămânem angajați să asigurăm conformitatea deplină cu reglementările”, a spus purtătorul de cuvânt.

viewscnt
Afla mai multe despre
citigroup
amenda