Colapsul FTX: Binance lansează un fond pentru redresarea industriei cripto, cu un angajament inițial de 1 miliard de dolari

Colapsul FTX: Binance lansează un fond pentru redresarea industriei cripto, cu un angajament inițial de 1 miliard de dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 nov 2022

Binance a lansat un fond pentru sprijinirea industriei criptoactivelor în urma prăbușirii platformei FTX la începutul acestei luni, cu un angajament inițial de 1 miliard de dolari în fonduri proprii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondul, numit Inițiativa pentru Redresarea Industriei (IRI), va fi deschis și accesibil pe o adresă publică timp de aproximativ 6 luni.

"În calitate de jucător de top în domeniul cripto, înțelegem că avem responsabilitatea de a fi lideri atunci când vine vorba de protejarea consumatorilor și de reconstrucția industriei", potrivit Binance.

Efectul FTX: Brokerul Genesis suspendă activitatea diviziei de creditare, invocând cereri de retragere “anormale” . Colapsul riscă să afecteze și alți creditori de criptomonede, deja un nou faliment la orizont CITEȘTE ȘI Efectul FTX: Brokerul Genesis suspendă activitatea diviziei de creditare, invocând cereri de retragere “anormale” . Colapsul riscă să afecteze și alți creditori de criptomonede, deja un nou faliment la orizont

Lansarea fondului are loc în contextul în care fondatorul și directorul general al Binance, Changpeng Zhao, a declarat, într-un interviu pentru Bloomberg joi, că regretă că nu a scris mai devreme pe Twitter despre problemele FTX.

FTX a făcut implozie la începutul lunii, pe fondul unei crize de lichidități agravată chiar de un anunț al lui Zhao, care a declarat că Binance își va lichida deținerile de FTT, token-ul nativ al FTX.

Binance a subliniat că IRI nu este un fond de investiții, fiind dedicat sprijinirii firmelor din industrie care se confruntă cu deficit de lichidități.

Pentru a avea acces la oportunitățile de investiții care apar prin intermediul procesului de aplicare IRI, fiecare participant trebuie să pună deoparte capitalul angajat în cadrul unor adrese publice, “pentru a asigura transparența”, potrivit Binance.

Fondul are o structură flexibilă, deoarece se așteaptă ca "situațiile individuale să necesite soluții personalizate". Inițiativa poate fi finanțată prin token-uri, fiat, capitaluri proprii, instrumente convertibile, datorii, linii de credit etc.

ING Bank România a fost sancționată cu 20.000 de euro CITEȘTE ȘI ING Bank România a fost sancționată cu 20.000 de euro

Binance a declarat că este deschisă la "explorarea altor structuri de tranzacții", vizând instituțiile financiare tradiționale, care nu pot trimite bani la o adresă publică.

Aproximativ 150 de cereri au fost deja primite de la companii care doresc sprijin. Toți coinvestitorii din fond vor putea examina cererile în funcție de fiecare afacere în parte, mai arată Binance.

Binance a anunțat că va aloca inițial 1 miliard de dolari pentru "oportunități de investiții cu tematică IRI" și ar putea crește acest angajament la 2 miliarde de dolari, dacă este necesar.

Într-un tweet, Zhao a explicat că angajamentul de 1 miliard de dolari este împărțit între trei criptomonede: Bitcoin, Binance USD (BUSD) și Binance Coin (BNB).

Până în prezent, IRI a primit angajamente de finanțare în sumă de aproximativ 50 milioane de dolari de la Jump Crypto, Polygon Ventures, Aptos Labs, Animoca Brands, GSR, Kronos și Brooker Group, potrivit Binance, care precizează că se așteaptă ca și alți participanți “să se alăture în curând”.

viewscnt
Afla mai multe despre
binance
fond redresare industria cripto
criptomonede
criptoactive
prabusire ftx
changpeng zhao
iri