Comisia pentru Concurență din Elveția analizează preluarea Credit Suisse de către UBS

Comisia pentru Concurență din Elveția analizează preluarea Credit Suisse de către UBS
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2023

Comisia pentru Concurență din Elveția analizează preluarea Credit Suisse de către UBS, a anunțat instituția, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În martie, guvernul elvețian, banca centrală și autoritatea de reglementare financiară s-au grăbit să încheie un acord de salvare a Credit Suisse, ceea ce a dus la fuziunea celor mai mari două bănci din țară, scrie News.ro.

FOTO Un consilier de 28 de ani al lui Burduja, doctorand în securitate națională, a fost numit președinte la compania de stat prin care se vrea salvarea termocentralei Paroșeni CITEȘTE ȘI FOTO Un consilier de 28 de ani al lui Burduja, doctorand în securitate națională, a fost numit președinte la compania de stat prin care se vrea salvarea termocentralei Paroșeni

”Confirmăm că Comisia Elvețiană pentru Concurență analizează preluarea CS de către UBS și că aceasta va trimite FINMA rezultatele ei, probabil până la sfârșitul lunii septembrie”, a declarat vicedirectorul comisiei.

Credit Suisse, care este acum o subsidiară a UBS, a înregistrat o pierdere de 3,5 miliarde de franci elvețieni în trimestrul al doilea al anului 2023, potrivit unui articol publicat de Sonntagszeitung, care a citat persoane din interiorul băncii.

Banca elvețiană UBS a anunțat pe 11 iunie că a finalizat în mod oficial preluarea rivalei sale Credit Suisse, pe care a salvat-o într-o procedură de urgență facilitată de guvernul Elveției.

Preluarea de 3,2 miliarde de dolari a fost concluzia tumultoasă a unui weekend frenetic din martie, când îngrijorările că pierderile grave la Credit Suisse ar destabiliza sistemul bancar au atras implicarea cheie a autorităților de reglementare elvețiene.

Îndulcind tranzacția, guvernul elvețian a fost de acord să acopere pierderi de până la 9 miliarde de franci elvețieni (10 miliarde de dolari), după ce UBS a suportat primele 5 miliarde de franci elvețieni ca parte a tranzacției, deoarece banca absoarbe un portofoliu care nu ”se potrivește în totalitate profilul său de afaceri și de risc.”

PROFIT NEWS TV Educație cu Profit - Sebastian Piu, co-fondator 123credit.ro: Niciun client nu este captiv într-un contract de credit, iar refinanțarea poate fi făcută oricând. Nu există creditul perfect, ci un echilibru CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Educație cu Profit - Sebastian Piu, co-fondator 123credit.ro: Niciun client nu este captiv într-un contract de credit, iar refinanțarea poate fi făcută oricând. Nu există creditul perfect, ci un echilibru

Preluarea, care urmează mai multor scandaluri și anilor de scădere a prețului acțiunilor la Credit Suisse, a eliminat în mod controversat activele deținătorilor de obligațiuni AT1 ai băncii, în valoare de 16 miliarde de franci elvețieni (17 miliarde de dolari).

UBS a anunțat recent finalizarea acordului de protecție față de pierderi în valoare de 9 miliarde de franci elvețieni (10,27 miliarde de dolari) și un sprijin de lichiditate din partea statului de 100 de miliarde de franci elvețieni, care au fost instituite de guvernul Elveției atunci când a preluat banca Credit Suisse, în martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
ubs