Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA a aprobat și tranzacționarea la bursă a ETF-ului pe Ether

Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA a aprobat și tranzacționarea la bursă a ETF-ului pe Ether
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2024

Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA a aprobat tranzacționarea la bursă a ETF-ului pe Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă după Bitcoin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

ETF-ul va fi tranzacționat pe Nasdaq, CBOE și NYSE.

Care sunt cele mai bune calorifere pentru centrala pe gaz? CITEȘTE ȘI Care sunt cele mai bune calorifere pentru centrala pe gaz?

La începutul anului, Comisia a aprobat 11 fonduri tranzacționate la bursă pe bitcoin, inclusiv cele ale Grayscale, Bitwise și Hashdex.

AICI MESAJUL OFICIAL

Pentru a răspunde preocupărilor de manipulare ale SEC, Nasdaq și CBOE au creat un mecanism de supraveghere a pieței cu Coinbase, cel mai mare schimb de criptomonede din SUA.

De ce este important Aprobarea începută din ianuarie a marcat o schimbare de paradigmă, acordând acces direct la bitcoin prin ETF-uri pentru milioane de investitori instituționali și de retail cărora le lipseau anterior opțiuni. Aprobarea poate schimba jocul pentru bitcoin, oferind investitorilor instituționali și de retail expunerea la cea mai mare criptomonedă din lume, fără a o deține în mod direct, și un impuls major pentru o industrie a criptomonedei afectată de o serie de scandaluri, inclusiv implozia schimbului de criptomonede FTX, al cărui fondator Sam Bankman-Fried a fost găsit vinovat de fraudă. Alte burse au fost acuzate că au încălcat legile SUA privind valorile mobiliare, în timp ce Binance, cel mai mare schimb de criptomonede din lume, a pledat recent vinovat pentru încălcarea legilor SUA împotriva spălării banilor. Toate acestea continuă să îi facă pe mulți investitori să fie precauți. În schimb, ETF-urile sunt listate la burse de valori strict reglementate și, prin urmare, sunt accesibile prin conturile de brokeraj existente ale investitorilor de retail, care sunt, de asemenea, supravegheate îndeaproape.

Hidroelectrica depășește o valoare de piață de 12 miliarde euro, cea mai valoroasă companie românească CITEȘTE ȘI Hidroelectrica depășește o valoare de piață de 12 miliarde euro, cea mai valoroasă companie românească

De asemenea interesant Unda verde de la SEC urmează multor ani de întârzieri și respingeri ale numeroaselor încercări de a lansa ETF-uri bitcoin spot. În vară, o curte de apel din SUA a decis însă că autoritatea americană din domeniul financiar, Securities and Exchange Commission (SEC), a greșit când a refuzat gigantului de investiții în criptomonede Grayscale permisiunea de a-și transforma fondul de investiții în bitcoin într-un ETF. În acest context, președintele Comisiei are acum și un mesaj aparte: "Deși am aprobat astăzi listarea și tranzacționarea anumitor acțiuni ETP bitcoin spot, nu susține sau aprobă bitcoin. Investitorii ar trebui să rămână precauți cu privire la nenumăratele riscuri asociate cu bitcoin și produsele a căror valoare este legată de cripto"

Cele 11 ETF-uri avizate în ianuarie au fost Bitwise, Grayscale, Hashdex, BlackRock, Valkyrie, BZX, Invesco, VanEck, WisdomTree, Fidelity și Franklin.

Astfel, primele ETF-uri bitcoin spot (fonduri tranzacționate la bursă) din SUA au fost autorizate să fie lansate, după ce autoritățile federale de reglementare au dat undă verde americanilor să investească în astfel de vehicule financiare, care urmăresc criptomoneda veche de 15 ani.

INFOGRAFICE Pilonul II de pensii private, randament record. Românii au peste 25 de miliarde de euro în conturile personale CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Pilonul II de pensii private, randament record. Românii au peste 25 de miliarde de euro în conturile personale

ETF-urile sunt portofolii care permit investitorilor să parieze pe mai multe active, fără a fi nevoiți să cumpere ei înșiși. Tranzacționate pe bursele de valori, cum ar fi acțiunile, valoarea lor depinde de modul în care performanța totală a portofoliului evoluează în timp real.

Unele ETF-uri conțin deja Bitcoin indirect – dar un ETF Bitcoin spot va cumpăra criptomoneda direct, „la fața locului”, la prețul actual, pe tot parcursul zilei.

viewscnt
Afla mai multe despre
etf-uri piete emergente romania
expunere etf-uri americane romania
intrari nete fonduri etf economii emergente