Bitcoin crește puternic după o decizie favorabilă a unei instanțe din SUA

Bitcoin crește puternic după o decizie favorabilă a unei instanțe din SUA
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 aug 2023
Prețul bitcoin a crescut marți, după ce o curte de apel din SUA a decis că autoritatea americană din domeniul financiar, Securities and Exchange Commission (SEC), a greșit când a refuzat gigantului de investiții în criptomonede Grayscale permisiunea de a-și transforma fondul de investiții în bitcoin într-un ETF.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Bitcoin a crescut cu aproximativ 5,9% în urma hotărârii, ajungând la 27.523,61 de dolari - maximul ultimelor circa 2 sătămâni, potrivit Coin Metrics. Decizia a ridicat și piața criptomonedelor în general, precum și acțiunile din domeniul cripto.
Șeful Carrefour evocă un „tsunami” al economisirilor CITEȘTE ȘI Șeful Carrefour evocă un „tsunami” al economisirilor

Procesul intentat de Grayscale împotriva SEC a fost urmărit îndeaproape de investitori și de alți participanți din industrie ca un factor cheie care ar putea zgudui o piață marcată de volatilitate. La începutul acestei luni, volatilitatea tranzacțiilor cu bitcoin a scăzut la cel mai scăzut nivel din ultimii peste patru ani, deoarece investitorii au așteptat să capete o mai mare claritate în materie de reglementare - fie printr-o nouă legislație venită din partea Congresului, fie prin posibilitatea de a lansa un ETF spot pe bitcoin. 

"Comisia nu a reușit să explice în mod adecvat de ce a aprobat listarea a două ETP-uri (exchange traded product) cu futures pe bitcoin, dar nu și ETP-ul pe bitcoin propus de Grayscale", a declarat instanța în hotărârea sa.
 
 "În absența unei explicații coerente, acest tratament de reglementare diferit al unor produse similare este ilegal. Prin urmare, admitem cererea de revizuire a Grayscale și anulăm ordinul Comisiei", a adăugat instanța
 
Grayscale a inițiat procesul împotriva SEC în iunie 2022, după ce agenția i-a respins cererea de transformare a trustului său de bitcoin într-un ETF.
 
Hotărârea s-a confruntat cu mai multe întârzieri, dar SEC a respins în cele din urmă cererea în vara anului trecut, citând Grayscale a eșuat să răspundă la întrebări legate de preocupările privind manipularea pieței și protecția investitorilor.
viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
ether
criptomonede
piata cripto
grayscale
etf bitcoin
sec