Compania de recuperare de creanțe APS România și-a mărit afacerile cu 35% în 2016, la 14,4 milioane euro

Compania de recuperare de creanțe APS România și-a mărit afacerile cu 35% în 2016, la 14,4 milioane euro
scris 4 apr 2017

Divizia din România a companiei cehe de recuperare de creanțe APS a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 14,4 milioane de euro, în creștere cu 35% față de 2015, a anunțat marți compania.

La finalul lui 2016, compania gestiona, în România, 41 de portofolii de împrumuturi neperformante, cu peste 550.000 de creanțe, scrie News.ro.

Valoarea nominală a creditelor administrate depășea, la finalul anului trecut, 3,4 miliarde de euro, în creștere cu aproape 70% comparativ cu 2015.

Compania, care a intrat pe piața din România acum 10 ani, se ocupă de administrarea activelor companiilor, de la restructurare, la valorificarea proprietăților imobiliare.

O altă parte a activității companiei o constituie serviciile de recuperare a debitelor, atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice.

În 2016, compania a oferit servicii de colectare a creanțelor pentru 23 de clienți din domenii precum bancar și financiar non-bancar, utilități, telecom sau leasing.

Carrefour începe să înființeze cooperative cu producătorii români de fructe și legume, în încercarea de a evita intermediarii CITEȘTE ȘI Carrefour începe să înființeze cooperative cu producătorii români de fructe și legume, în încercarea de a evita intermediarii

„În ultimii ani am schimbat direcția companiei, către administrarea activelor și consultanță pentru investiții, și intenționăm să continuăm această tranziție și pe viitor”, a declarat directorul general al APS România, Robert Machidon.

Pe piața românească de recuperare de creanțe, APS are ca principali concurenți companiile Kruk (Polonia), Kredyt Inkaso (Polonia) sau EOS (Germania), care au ajuns la portofolii credite neperformante de aproximativ 25 miliarde de lei la finalul lui 2015, achiziționate de la bănci cu discounturi de 80-95%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
aps romania
recuperare creante