CONFIRMARE Teodorovici admite discuții cu privire la supraacciza la carburanți

CONFIRMARE Teodorovici admite discuții cu privire la supraacciza la carburanți
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2019

Problema eliminării supraaccizei la combustibili se află în discuții la Guvern, spune ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro a relatat recent că accizele la carburanți auto ar putea fi reduse de anul viitor la nivelul la care se situau înainte de septembrie 2017 și, tot de atunci, ar putea fi eliminată actuala supraimpozitare a contractelor de muncă cu timp parțial, manifestată prin impunerea plății contribuțiilor de asigurări sociale la nivelul salariului minim brut pe economie pentru timp normal.

Discuția pe tema supraaccizei la carburanți continuă, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici menționând că va aborda tema cu premierul pentru a vedea momentul când ar putea fi luată o decizie.

"Cu acciza aceasta la combustibil este o discuție în continuare. O să-i spun și doamnei prim-ministru pentru a vedea exact forma cea mai bună, perioada sau momentul cel mai bun pentru ca o astfel de decizie să fie și ea dusă. Știți foarte bine că sunt o persoană, unii ar spune nu neapărat liberal, liberală în gândire, în sensul că oricât ar încerca unii și alții să-mi pună în cârcă taxe, impozite, adoptări contra mediului de afaceri, nu o să reușească pentru că totuși mediul de afaceri are o altă abordare și o altă percepție", a declarat Eugen Teodorovici într-o intervenție la Antena3.

Dasemenea, el a afirmat că OUG 114 nu poate să-i fie pusă "în cârcă".

Ministerul Finanțelor declara, la începutul lunii septembrie din 2018, la postul public de televiziune, că va realiza o analiză și, până la finele anului urma să facă o propunere la nivelul Guvernului referitoare la supraacciza pe carburanți, lăsând să se înțeleagă faptul că ar fi în favoarea eliminării taxei. "O să fie o discuție la nivel de Guvern... Va fi o propunere din partea noastră ca minister de Finanțe vizavi de supraacciză. Până la final de an o să vedeți o propunere în acest sens...", a spus atunci Eugen Teodorovici.

viewscnt
Afla mai multe despre
eugen teodorovici
mfp
guvern