Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care EximBank preia Banca Românească

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care EximBank preia Banca Românească
scris 3 sep 2019

Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care Banca de Export Import a României (EximBank) S.A. va prelua Banca Românească S.A., prin achiziționarea a 99,28% din capitalul social al acesteia.

În urma acestei tranzacții, EximBank va activa pentru prima oară pe segmentul de retail banking din România. În plus, ca urmare a finalizării acestei tranzacții, cota de piață a EximBank va crește la aproximativ 3%, ceea ce va conduce la o situare a băncii în top 10 instituții financiar-bancare din România.

Măsura lui Dragnea, avizată: TVA la produse utilizate în agricultură scade de la 9% la 5% CITEȘTE ȘI Măsura lui Dragnea, avizată: TVA la produse utilizate în agricultură scade de la 9% la 5%

EximBank, înființată în anul 1992, are ca acționar majoritar Statul Român, prin Ministerul Finanțelor Publice, care deține 95,374% din capitalul social. EximBank operează atât în numele statului, cât și în nume propriu oferind, pentru persoanele juridice rezidente sau nerezidente, finanțări, cofinanțări, refinanțări, garantări, alte operațiuni bancare, asigurări și reasigurări ale operațiunilor de comerț exterior românesc.

Banca Românească este membră a grupului National Bank of Greece, care deține 99,28% din capitalul social al acesteia. Banca Românească este o bancă comercială care oferă o gamă largă de servicii bancare de retail și corporate.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
banca românească
eximbank