Contul Autorității de reglementare a piețelor SEC din SUA a fost compromis, bitcoin crește

Contul Autorității de reglementare a piețelor SEC din SUA a fost compromis, bitcoin crește
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2024

Bitcoin a crescut marți, după ce contul pe X (fostul Twitter) al SEC a fost compromis printr-o postare care anunța că ar fi aprobat noi fonduri tranzacționate la schimb (ETF) în criptomonedă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Securities and Exchange Commission (SEC) a șters ulterior postarea și a declarat că contul său a fost „compromis”, scrie Adevărul.

Taxa de reziliență climatică, adoptată de Grecia, din vara lui 2024. Cât vor plăti în plus turiștii CITEȘTE ȘI Taxa de reziliență climatică, adoptată de Grecia, din vara lui 2024. Cât vor plăti în plus turiștii

Platforma de socializare X a declarat că această compromitere a contului nu s-a datorat unei încălcări a sistemelor sale.

Se așteaptă ca autoritățile de reglementare din SUA să facă un anunț cu privire la noile ETF-uri în această săptămână.

Postarea falsă a apărut pe contul oficial X al SEC la scurt timp după ora 16:00, ora Washingtonului (21:00 GMT).

Acesta a spus că autoritatea de reglementare „acordă aprobarea ETF-urilor #Bitcoin pentru listarea pe toate bursele naționale de valori mobiliare înregistrate”.

Postarea a fost imediat preluată și citată de utilizatorii rețelelor sociale și de agențiile de știri de afaceri.

În câteva minute, președintele SEC, Gary Gensler, a postat un mesaj în care respinge anunțul eronat pe contul personal X : „Contul de Twitter @SECGov a fost compromis și a fost postat un tweet neautorizat. SEC nu a aprobat listarea și tranzacționarea schimbului spot de bitcoin- produse comercializate”.

„SEC a stabilit că a existat acces neautorizat și activitate pe contul @SECGov x.com de către o parte necunoscută pentru o scurtă perioadă de timp, la scurt timp după ora 16:00 ET”, a declarat un purtător de cuvânt al SEC pentru BBC.

Toyota crește viteza de încărcare pentru modelul electric bZ4X CITEȘTE ȘI Toyota crește viteza de încărcare pentru modelul electric bZ4X

„Acest acces neautorizat a fost întrerupt”, au adăugat ei. „SEC va colabora cu organele de aplicare a legii și cu partenerii noștri din întreaga guvernare pentru a investiga problema și a determina următorii pași adecvați în legătură atât cu accesul neautorizat, cât și cu orice comportament necorespunzător asociat”.

Mai târziu, marți, X a declarat că a finalizat o anchetă preliminară cu privire la postarea falsă de pe contul SEC și a constatat că nu se datorează unei încălcări a sistemelor platformei de socializare.

„Putem confirma că contul @SECGov a fost compromis și am finalizat o investigație preliminară”, a spus X.

„Pe baza investigației noastre, compromisul nu s-a datorat vreunei încălcări a sistemelor lui X, ci mai degrabă din cauza unei persoane neidentificate care a obținut controlul asupra unui număr de telefon asociat contului @SECGov printr-o terță parte”, a adăugat acesta.

„Putem confirma, de asemenea, că contul nu avea autentificarea cu doi factori activată în momentul în care contul a fost compromis.”

Bitcoin a sărit la aproape 48.000 USD (37.800 GBP) imediat după postarea eronată, înainte de a scădea înapoi la aproximativ 46.000 USD.

Investitorii anticipează cu căldură un anunț SEC cu privire la potențiala aprobare a ETF-urilor bitcoin spot, care este așteptată în această săptămână.

Mai multe firme de administrare a activelor au solicitat aprobarea SEC pentru ETF-uri Bitcoin spot.

SCHIMBARE Guvernul descoperă nereguli, locuințele ANL închiriate tinerilor specialiști din învățământ sau sănătate nu vor mai putea fi vândute. Chirii minime - DOCUMENT CITEȘTE ȘI SCHIMBARE Guvernul descoperă nereguli, locuințele ANL închiriate tinerilor specialiști din învățământ sau sănătate nu vor mai putea fi vândute. Chirii minime - DOCUMENT

ETF-urile sunt portofolii care permit investitorilor să parieze pe mai multe active, fără a fi nevoiți să cumpere ei înșiși.

Tranzacționate pe bursele de valori, cum ar fi acțiunile, valoarea lor depinde de modul în care performanța totală a portofoliului în timp real.

Unele ETF-uri conțin deja Bitcoin indirect – dar un ETF Bitcoin spot va cumpăra criptomoneda direct, „la fața locului”, la prețul actual, pe tot parcursul zilei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomoneda