Creditarea a încetinit

Creditarea a încetinit
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 oct 2019

Creditele acordate populației și firmelor au crescut cu 7,7% (4,1% în termeni reali), în septembrie, față de aceeași lună a anului trecut, la 266,776 miliarde lei (56 miliarde euro), ritm scăzut față de luna precedentă, arată datele Băncii Naționale a României (BNR), publicate miercuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În august, creditele acordate populației și firmelor au crescut cu 8% (4% în termeni reali), față de aceeași lună a anului trecut, la 264,64 miliarde lei (55,72 miliarde euro), ritm accelerat față de luna precedentă, scrie News.ro.

În septembrie, față de aceeași lună a anului trecut, creditele în lei acordate populației au crescut cu 13,9%, până la 105,84 miliarde lei.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize CITEȘTE ȘI Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize

Totodată, creditele în lei acordate firmelor au avansat cu 4,1%, până la 71,88 miliarde lei.

Creditele în valută acordate populației și firmelor au crescut cu 3,9%, până la 89,06 miliarde lei.

Creditul guvernamental s-a majorat în luna septembrie cu 2,5% față de luna august, până la 107,466 miliarde lei. În raport cu septembrie 2018, creditul guvernamental s-a majorat cu 5,6% (2% în termeni reali).

viewscnt
Afla mai multe despre
creditare
bnr