Creșteri pe burse la finele săptămânii, pe fondul speranțelor privind un potențial tratament pentru Covid-19

Creșteri pe burse la finele săptămânii, pe fondul speranțelor privind un potențial tratament pentru Covid-19
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 apr 2020

Acțiunile europene au încheiat săptămâna în urcare, pe fondul așteptărilor privind relansarea graduală a activității economice în mai multe țări și al speranțelor legate de un potențial tratament pentru Covid-19.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
CUMPĂRĂ FABRICAT ÎN ROMÂNIA CITEȘTE ȘI CUMPĂRĂ FABRICAT ÎN ROMÂNIA

Un articol publicat de portalul de știri medicale Stat News privind eficacitatea unui medicament experimental în tratarea bolii cauzate de noul coronavirus a transmis o undă de optimism în piețe.

Cele mai sigure semnături electronice în contextul creșterii importanței tranzacțiilor la distanță CITEȘTE ȘI Cele mai sigure semnături electronice în contextul creșterii importanței tranzacțiilor la distanță

Medicamentul, denumit Remdesivir și dezvoltat de compania americană Gilead Sciences, este folosit în cadrul unui test clinic la un spital din Chicago, primele date indicând o rată rapidă de recuperare în rândul celor 125 de pacienți tratați. Acțiunile Gilead s-au apreciat cu 8%, deși compania a avertizat că studiul nu a fost finalizat, iar datele trebuie analizate pentru a trage concluzii relevante.

Cum e să lucrezi pentru companii din Silicon Valley – experiența personală a unui inginer software de la Gemini Solutions CITEȘTE ȘI Cum e să lucrezi pentru companii din Silicon Valley – experiența personală a unui inginer software de la Gemini Solutions

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 a urcat cu 2,63%, până la 333,47 puncte. Stoxx 600 a închis “pe verde” în 7 din ultimele 8 ședințe de tranzacționare, însă de la începutul săptămânii a avansat doar cu 0,5%, evoluție datorată unui declin de 3,25% consemnat joi.

La Frankfurt, indicele de referință DAX s-a apreciat cu 3,15%, FTSE 100 de la Londra a avansat cu 2,82%, iar CAC 40 de la Paris, cu 3,42%.

Investitorii au ignorat cele mai recente statistici venite din China, unde economia a consemnat prima contracție economică în termeni anuali din ultimii cel puțin 38 de ani, și au ales să se concentreze pe semnalele guvernelor privind relansarea activităților industriale, potrivit MarketWatch.

În SUA, principalii indici bursieri se apreciau cu până la 2% la jumătatea tranzacțiilor, după ce președintele Donald Trump a transmis guvernatorilor statelor mai multe recomandări pentru restrângerea restricțiilor impuse în contextul pandemiei. Trump nu a specificat un termen exact privind redeschiderea magazinelor și reluarea activității companiilor afectate.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
actiuni europene
remdesivir
gilead sciences
coronavirus
tratament covid 19