Criptomonede: Record de tranzacții ilegale

Criptomonede: Record de tranzacții ilegale
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 ian 2022

Activitățile ilegale cu criptomonede au atins în 2021 un nivel record, în funcție de valoare, adresele ilicite primind 14 miliarde de dolari în monede digitale, în creștere cu 79% față de 7,8 miliarde de dolari în 2020, potrivit unui blog al firmei de analiză blockchain Chainalysis.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit Chainalysis, adresele ilicite dețin deja criptomonede în valoare de peste 10 miliarde de dolari, majoritatea fiind deținute de portofele asociate cu furtul cripto, scrie News.ro.

Alex Morar, unul dintre cei mai bine plătiți români, trece de la veniturile uriașe ca manager al NEPI Rockcastle la propria afacere CITEȘTE ȘI Alex Morar, unul dintre cei mai bine plătiți români, trece de la veniturile uriașe ca manager al NEPI Rockcastle la propria afacere

Adresele ilicite sunt definite ca portofele legate de activități criminale, cum ar fi ransomware, scheme Ponzi și escrocherii.

Ponderea activităților ilicite din volumul total al tranzacțiilor cripto a rămas scăzută, la doar 0,15% în 2021.

Volumul total al tranzacțiilor a urcat la 15.800 mii de miliarde de dolari anul trecut, fiind mai mari cu peste 550% față de nivelul din 2020.

Chainalysis a arătat că ponderea de 0,15% ar putea crește în continuare, firma identificând mai multe adrese legate de tranzacții ilegale pe care le încorporează în volumul total.

Raportul realizat de Chainalysis afirmă că 0,34% din tranzacțiile cripto din 2020 au fost asociate cu activități ilegale, iar ponderea a urcat la 0,62%.

”Folosirea ilegală a criptomonedelor creează impedimente uriașe pentru adoptarea acestora, crește probabilitatea impunerii de restricții de către guverne și, cel mai rău, victimizează oameni nevinovați din întreaga lume”, a spus Chainalysis.

Totuși, tendința de bază sugerează că, cu excepția anului 2019 - un an extrem de anormal pentru criminalitatea cripto, în mare parte din cauza schemei de mai multe miliarde de dolari PlusToken Ponzi - criminalitatea a devenit o mică parte a lumii criptomonedelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
criptomonede
activități criminale