Cumpărată de miliardarul indian Sanjeev Gupta, noul proprietar al fostului Sidex Galați, Banca Română de Credite și Investiții reintră pe piața de retail financiar și pregătește expansiunea

Cumpărată de miliardarul indian Sanjeev Gupta, noul proprietar al fostului Sidex Galați, Banca Română de Credite și Investiții reintră pe piața de retail financiar și pregătește expansiunea
scris 1 iul 2020

Banca Română de Credite și Investiții (BRCI) reintră pe piața de retail financiar, prin reluarea operațiunilor de creditare pentru întreprinderi mici și mijlocii și publicul larg.

În primăvară, Profit.ro a anunțat că miliardarul indian Sanjeev Gupta, care a preluat și fostul combinat siderurgic Sidex Galați prin Liberty Steel, a cumpărat Banca Română de Credite și Investiții de la Dorinel Umbrărescu.

Sanjeev Gupta a cumpărat BRCI în nume propriu și deține 99,35% din capitalul băncii.

Dorinel Umbrărescu, unul dintre "regii asfaltului" prin UMB Spedition și Tehnostrade, a cumpărat ATE Bank în 2013 și în 2014 i-a schimbat numele în BRCI cu ambiția de a face o bancă universală. Banca a înregistrat, în schimb, doar pierderi și bilanțul s-a redus de la an la an.

Acum, BRCI deschide prima sa nouă agenție chiar în Galați, în urma reluării activității comerciale pe piața de retail bancar. Alegerea orașului nu este întâmplătoare, BRCI fiind parte a GFG Alliance, grup care a cumpărat combinatul siderurgic ArcelorMittal din oraș, redenumit acum LIBERTY Steel.

ULTIMA ORĂ Planul de relansare a economiei confirmă Profit.ro – bailout pentru asigurătorii de credit comercial. Garanții de stat pentru factoring, scontare și leasing CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Planul de relansare a economiei confirmă Profit.ro – bailout pentru asigurătorii de credit comercial. Garanții de stat pentru factoring, scontare și leasing

„BRCI își propune să fie o bancă de nișă, care se va adresa clienților persoane fizice, în principal cu soluții bancare digitale”, spune George Ciobănașu, Președintele Consiliului de Supraveghere al BRCI.

Următoarea etapă din planurile băncii include deschiderea a 10 agenții in orașele mari din țară.

BRCI și-a redus activitățile cu publicul în 2016, ca urmare a unui context economic nefavorabil, păstrându-și însă activele esențiale și licența de activitate bancară. Redeschiderea vine ca urmare a intrării bănci în  GFG Alliance în februarie 2020 și în contextul mai larg al unui plan de activități și investiții al grupului în România, totalizând mai bine de 1 miliard de euro – plan care include modernizarea viitoare a LIBERTY Steel Group în România și construcția de noi facilități energetice care să deservească zona.

BRCI este parte integrată a strategiei de investiții a GFG în una dintre cele mai dinamice economii ale Europei, după achiziția platformei siderurgice de la Galați în iulie 2019, ca vârf de lance a unei tranzacții cu Arcellor Mittal ce a inclus 7 obiective siderurgice pentru suma de 750 milioane de euro. GFG consideră că România oferă oportunități semnificative de creștere pentru activitățile sale și în domeniul bancar, dimensionat la aproximativ 24 miliarde de euro pentru împrumuturi destinate sectorului de afaceri și activități comerciale nefinanciare.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca română de credite și investiții
brci