Declin pe Wall Street, din cauza îngrijorărilor legate de China și producția gigantului Apple

Declin pe Wall Street, din cauza îngrijorărilor legate de China și producția gigantului Apple
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 nov 2022
Acțiunile americane au încheiat în scădere puternică luni, după ce protestele din China împotriva politicilor stricte de limitare a Covid-19 au stârnit îngrijorări cu privire la creșterea economică, iar Apple a închis în declin din cauza îngrijorărilor legate de scăderea producției de iPhone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
S&P 500 a scăzut cu 1,54%, Nasdaq Composite a pierdut 1,58%, iar Dow Jones,1,45%.

Toți cei 11 indici sectoriali din S&P 500 au scăzut, conduși de sectorul imobiliar, în scădere cu 2,81%, și de un declin de 2,74% în sectorul energetic.

TABEL Noi ieftiniri: Carburanții au ajuns la nivelul din urmă cu o lună și jumătate CITEȘTE ȘI TABEL Noi ieftiniri: Carburanții au ajuns la nivelul din urmă cu o lună și jumătate

Acțiunile Apple au pierdut 2,6% și au tras în jos indicele de referință S&P 500, în condițiile în care protestele și grevele de la cea mai mare fabrică de iPhone din lume au alimentat temerile legate de o lovitură puternică asupra  producției de iPhone Pro.

Acțiunile companiilor legate de criptomonede și blockchain Coinbase Global Inc, Riot Blockchain și Marathon Digital Holdings au scăzut fiecare cu aproximativ 4% ca urmare a cererii de restructurare din partea BlockFi, cea mai recentă victimă a prăbușirii FTX. Creditorul de criptomonede a cerut protecția în baza Capitolului 11 din Codul falimentului.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
ftx
apple
iphone
blockfi