Prăbușirea FTX doboară o nouă companie - creditorul de criptomonede BlockFi, anterior evaluat la 3 miliarde dolari, cere protecție împotriva falimentului

Prăbușirea FTX doboară o nouă companie - creditorul de criptomonede BlockFi, anterior evaluat la 3 miliarde dolari, cere protecție împotriva falimentului
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 nov 2022
Creditorul de criptomonede BlockFi, care avea la un moment dat o evaluare de 3 miliarde de dolari, a cerut protecția împotriva falimentului în baza Capitolului 11.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Capitolul 11 al Codului falimentului din SUA presupune restructurarea companiei.
 
BlockFi este cea mai recentă companie majoră de criptomonede care a fost doborâtă de criza recentă de pe această piață.
Acțiunile Credit Suisse coboară la un nou minim istoric și se îndreaptă spre cel mai lung șir de scăderi din 2011 CITEȘTE ȘI Acțiunile Credit Suisse coboară la un nou minim istoric și se îndreaptă spre cel mai lung șir de scăderi din 2011 BlockFi își argumentează situația prin căderea bursei de criptomonede FTX și a companiilor asociate acesteia. Ca urmare, reprezentanții companiei au declarat că BlockFi se va concentra pe recuperarea tuturor obligațiilor pe care i le datorează FTX și alte companii, deși se așteaptă ca aceste eforturi să fie "întârziate".
 
BlockFi a precizat că dispune de 256,9 milioane de dolari în numerar, bani pe care intenționează să îi folosească pentru a continua operațiunile curente în timpul procesului de restructurare. Compania a cerut Tribunalului să i se permită să continue să plătească angajații și să le ofere beneficii pentru a susține operațiunile în curs. 
 
La scurt timp după prăbușirea FYX, BlockFi a suspendat retragerile clienților.
viewscnt
Afla mai multe despre
blockfi
crypto lender
creditor criptomonede
ftx
faliment