Deutsche Bank ia în calcul concedierea a 10.000 de angajați și reducerea prezenței pe mai multe piețe

Deutsche Bank ia în calcul concedierea a 10.000 de angajați și reducerea prezenței pe mai multe piețe
scris 23 mai 2018

Deutsche Bank ar putea concedia peste 10.000 de persoane și se va retrage de pe numeroase piețe de capital la nivel global, ca parte a eforturilor de a reduce costurile și a  reveni pe profit, scriu Wall Street Journal și Bloomberg, citând surse apropiate situaței. Cea mai mare bancă din Germania a refuzat să comenteze informațiile apărute în presă.

Reducerile de personal reprezintă aproximativ 10% din angajații băncii. Mai mult, Deutsche Bank ar urma să își reducă prezența în SUA și activitatea în Europa Centrală, Orientul Mijlociu și Africa.

Banca germană și-a schimbat conducerea luna trecută, Christian Sewing luându-i locul lui John Cryan, în contextul în care banca întâmpină probleme majore. În primul trimestru din acest an, profitlul băncii a scăzut cu 80%. 

Încă din aprilie, banca anunțase că ia în calcul adoptarea unui nou plan de restructurare a activității pentru a se redresa financiar.

Complexul Energetic Hunedoara, sancționat de ITM cu cinci amenzi în valoare de 41.000 de lei, anul acesta CITEȘTE ȘI Complexul Energetic Hunedoara, sancționat de ITM cu cinci amenzi în valoare de 41.000 de lei, anul acesta

Acțiunile Deutsche Bank au pierdut circa o treime anul acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
concedieri
angajati
restructurari
germania