Deutsche Bank nu știe cum să modifice un acord de finanțare de 300 milioane de dolari convenit cu Donald Trump

Deutsche Bank nu știe cum să modifice un acord de finanțare de 300 milioane de dolari convenit cu Donald Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2017

O condiție dintr-un acord al Deutsche Bank cu Donald Trump, de finanțare a afacerilor sale imobiliare, a devenit o bătaie de cap pentru banca germană, eforturile de restructurare a unei părți din datoriile de 300 de milioane de dolari fiind blocate, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Problema o reprezintă o garanție personală dată de Trump băncii la negocierea finanțării care datează din 2012 până în 2015, potrivit unei persoane apropiate discuțiilor, scrie News.ro.

Datoriile, contractate pentru un club de golf din Florida, un hotel în Washington DC și un turn din Chicago, sunt în curs de rambursare. Dar, potrivit acordului, dacă împrumuturile intră în default, banca ar putea să execute alte active ale lui Trump.

După ce Trump a câștigat alegerile prezidențiale în SUA, în noiembrie, bancherii au încercat să elimine posibilitatea neobișnuită de a colecta o datorie de la un președinte în funcție.

Dacă banca elimină garanția personală a lui Trumo, criticii ar putea să o acuze că încearcă să îl favorizeze.

Dacă dobânzile ar crește în cadrul unei restructurări a datoriilor, Deutsche Bank  ar risca să nemulțumească Organizația Trump.

EXCLUSIV VIDEO Levente Bara, “Regele Condimentelor”, antreprenorul budist care a vândut francezilor Supremia: Am mers la sapă de la 6 ani, așa s-a născut ambiția CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO Levente Bara, “Regele Condimentelor”, antreprenorul budist care a vândut francezilor Supremia: Am mers la sapă de la 6 ani, așa s-a născut ambiția

Situația este complicată de faptul că guvernul SUA a investigat incapacitatea Deutsche Bank de a dezvălui tranzacțiile cu cetățeni ruși care au scos din Rusia 10 miliarde de dolari. Cu toate că investigația nu are legătură cu președintele, unii oficiali americani și-au exprimat îngrijorarea referitoare la un posibil conflict de interese pentru Departamentul de Justiție, care raportează direct președintelui, dar investighează banca creditoare a acestuia.

Reprezentanții Deutsche Bank au refuzat să comenteze despre împrumuturile lui Trump.

Discuțiile despre împrumuturi au trecut de la experții în creditare ai băncii, care au încercat să elimine garanțiile personale ale lui Trump, la directori de rang mai înalt, care analizează ramificațiile personale ale unei restructurări, a spus persoana.

Vânzarea împrumuturilor este una dintre opțiuni, dar cumpărătorii ar putea fi îngrijorați de riscuri, de atenția presei asupra oricărei entități care face afaceri cu Trump, a spus un bancher contactat de Bloomberg.

Casa Albă a redirecționat întrebările despre împrumuturi către Organizația Trump, care a refuzat să comenteze.

După ce a devenit președinte, Trump a transferat managementul afacerilor către doi dintre fiii săi, dar a păstrat proprietatea asupra acestora.

În decembrie, directorul juridic al Organizației Trump, Alan Garten, a declarat că împrumuturile sunt modeste în contextul imperiului de mai multe miliarde de dolari al lui Trump. Garanțiile personale nu sunt o problemă pe termen lung, pentru că împrumuturile au fost structurate pentru a deveni unele standard, garantare prin proprietățile construite cu finanțarea respectivă, a spus Garten.

Acesta este cazul Trump International Hotel and Tower din Chicago, care servește în prezent drept garanție pentru împrumut, a explicat Garten.

Cele 300 de milioane de dolari datorate de Organizația Trump băncii germane reprezintă aproape jumătate din datoriile acestuia, potrivit unei analize Bloomberg din iulie 2016, potrivit căreia Trump are o avere netă de 3 miliarde de dolari.

Împumuturile arată ca acordurile sunt cu un client important și beneficiază de dobânzi mai avantajoase decât împrumuturile standard pentru construcții, potrivit unui investitor imobiliar care a evaluat dobânzile la solicitarea Bloomberg.

Datoria către Deutsche Bank include un împrumut de 170 de milioane de dolari contractat de Trump în 2015 ppentru finalizarea Trump International Hotel din Washington DC. Organizația mai datorează 125 de milioane de dolari pentru stațiunea Trump National Doral Miami, din 2012.  Al treilea împrumut important este cel pentru turnul din Chicago. Datoriile sunt scadente în 2023 și 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
donald trump