Deutsche Bank și Commerzbank au reluat discuțiile pentru o posibilă fuziune

Deutsche Bank și Commerzbank au reluat discuțiile pentru o posibilă fuziune
scris 8 mar 2019

Directorii generali ai Deutsche Bank și Commerzbank au reluat discuțiile pentru o posibilă fuziune a celor mai mari două bănci din Germania, potrivit unor persoane apropiate situației, citate de revista Focus, transmite Reuters.

Deutsche Bank și Commerzbank au refuzat să comenteze, scrie News.ro.

Revista Focus a relatat că directorul general al Deutsche Bank, Christian Sewing, și omologul său de la Commerz Bank, Martin Zielke, au avut discuții intense în ultimele zile.

\ CITEȘTE ȘI "Spălătoria Troika": LISTA marilor bănci implicate în scandalul spălarii de bani rusești

Pentru aceste discuții, ambii directori au avut mandat din partea consiliilor lor de administrație și a consiliilor de supraveghere.

Zvonurile referitoare la o fuziune s-au intensificat în timpul mandatului ministrului de Finanțe al Germanei Olaf Scholz, care a vorbit în favoarea unor bănci puternice. Ambele bănci au avut dificultăți să obțină o profitabilitate sustenabilă, de la declanșarea crizei financiare globale, în 2008.

Săptămâna trecută, o persoană apropiată situației a spus că fondul american de investiții Cerberus Capital Management, un acționar important al Deutsche Bank și Commerzbank, a anunțat că este deschis ideii unei fuziuni a celor două bănci, poziția care mărește șansele unui acord.

Deutsche Bank, care se află între cele mai importante bănci din sistemul financiar mondial, a înregistrat pierderi în  ultimii trei ani, retrogradări ale ratingurilor, a ratat testele de stres și a fost implicată în scandaluri legate de spălarea de bani.

Commerzbank este încă parțial deținută de statul german, în urma unui program de salvare.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
commerzbank