Moody's a revizuit în creștere ratingurile Alpha Bank România

Moody's a revizuit în creștere ratingurile Alpha Bank România
scris 7 mar 2019

Moody's Investors Service a revizuit în creștere ratingurile pentru depozitele pe termen lung în valută și monedă locală ale Alpha Bank România (ABR), de la ''Ba3'' la ''Ba2'', precum și calificativul pentru soliditate financiară (BCA) de la ''b2'' la ''b1'', se arată într-un comunicat al agenției de evaluare financiară.

Ratingurile pe termen scurt pentru depozitele Alpha Bank România au fost confirmate la "Not Prime'', scrie Agerpres.

First Bank, controlată de fondul american de investiții JC Flowers, anunță închiderea unor sucursale și concedieri CITEȘTE ȘI First Bank, controlată de fondul american de investiții JC Flowers, anunță închiderea unor sucursale și concedieri

Perspectiva ratingului pentru depozitele pe termen lung a fost modificată de la pozitivă la stabilă.

În opinia Moody's, revizuirea în creștere a calificativului pentru soliditate financiară al Alpha Bank România ține cont de întărirea profilului de creditare al băncii mamă și de corelarea semnificativă între subsidiare și băncile-mamă mai slabe, în principal din cauza riscurilor de finanțare.

În acest an, profitabilitatea Alpha Bank România va fi sub presiune, din cauza noii taxe pe bănci, intrată în vigoare la 1 ianuarie 2019, se arată în comunicatul agenției de evaluare financiară..

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
moody's
alpha bank