Directorul general al Societe Generale, Frederic Oudea, nu va candida pentru un nou mandat în 2023, luând prin surprindere lumea bancară

Directorul general al Societe Generale, Frederic Oudea, nu va candida pentru un nou mandat în 2023, luând prin surprindere lumea bancară
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2022

Directorul general al băncii franceze Societe Generale, Frederic Oudea, a declarat marți că nu va încerca să-și reînnoiască mandatul la următoarea adunare a acționarilor din 23 mai 2023, luând prin surprindere lumea bancară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

A treia mare bancă listată la bursă din Franța a anunțat că va lansa procesul de găsire a unui succesor pentru Oudea, care este CEO din 2008, și că acesta ar trebui să fie finalizat până în 2023, scrie News.ro.

PROFIT NEWS TV Gabriela Florea, co-fondator H2B: Vrem să atragem o finanțare de 350.000-400.000 de euro și să ieșim în afara țării. Vizăm Ungaria, Germania și Marea Britanie CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Gabriela Florea, co-fondator H2B: Vrem să atragem o finanțare de 350.000-400.000 de euro și să ieșim în afara țării. Vizăm Ungaria, Germania și Marea Britanie

”Este o decizie pe care am luat-o cu umilință, multă emoție dar și cu o minte senină”, a spus Oudea, a cărui ultimă sarcină majoră a fost să intermediaze o retragere ordonată a băncii din Rusia, prin vânzarea diviziei locale a companiei unui oligarh apropiat Kremlinului.

”Deși aceasta este o surpriză, vestea are sens pentru noi”, a spus analistul Jefferies Flora Bocahut, într-o notă, considerând că este ”de înțeles” ca o bancă și șeful acesteia să tragă o linie după 15 ani.

”De asemenea, considerăm că momentul este potrivit, performanța SocGen și-a revenit semnificativ față de ultimele minime, capitalul fiind suficient, strategia 2025 clară și în mișcare”. a adăugat Bocahut.

Sub conducerea lui Oudea, SocGen și-a eficientizat operațiunile în ultimii ani, pentru a spori randamentele și solvabilitatea financiară, în special prin vânzarea de afaceri în Europa Centrală și de Est și reorientarea serviciilor bancare corporative și de investiții.

Absolvent al școlilor franceze de elită Ecole Polytechnique și ENA, Oudea s-a alăturat Societe Generale în 1995. El a devenit director financiar în ianuarie 2003, înainte de a prelua funcția de CEO în 2008, în urma pierderilor uriașe ale operațiunilor cu instrumentele derivate pe acțiuni, cauzate de traderul necinstit Jerome Kerviel.

Oudea a devenit apoi președinte și CEO până în 2015, când funcția a fost împărțită.

În această lună, banca a depășit așteptările privind câștigurile din primul trimestru, dar a rezervat provizioane mai mari pentru creditele care s-au deteriorat pe măsură ce impactul economic al războiului din Ucraina a lovit clienții.

Banca a declarat în aprilie că va părăsi Rusia și va vinde divizia Rosbank către Interros Capital, o companie legată de oligarhul rus Vladimir Potanin, revizuind în scădere activele cu aproximativ 3,1 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
frederic oudea