Dolarul a coborât la minimul ultimelor 15 luni

Dolarul a coborât la minimul ultimelor 15 luni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 aug 2017

Dolarul american a coborât miercuri la minimul ultimelor 15 luni față de un coș de valute, inclusiv pe fondul datelor estimative dezamăgitoare cu privire la evoluția pieței muncii din SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ICE Dollar Index, care surprinde evoluția dolarului  față de 6 valute relevante, a scăzut cu 0,3%, la cel mai redus nivel din mai 2016, de 92,79 puncte.

Euro s-a apreciat cu 0,6% față de moneda americană, tranzacționându-se pentru 1,1863 dolari. Lira sterlină a crescut și ea cu aproape 0,3% față de dolar, la 1,324 dolari pe unitate, nou maxim al ultimlor peste 2 ani.

Moneda americană a fost în declin pe parcursul întregii zile, adâncindu-și deprecierea după publicarea raportului ADP Research Institute, care estimează locurile de muncă din sectorul privat din SUA. Raportul a indicat că firmele americane au creat 178.000 de noi locuri de muncă în iulie, sub estimările analiștilor.

FOTO Cum va arăta Galaxy Note 8 CITEȘTE ȘI FOTO Cum va arăta Galaxy Note 8

Datele oficiale referitoare la piața muncii din SUA vor fi publicate abia mâine de Departamentul american al Muncii.

Dolarul a rămas în teritoriu negativ chiar dacă un oficial al Rezervei Federale a SUA a afirmat că banca ar trebui să continue înăsprirea graduală a politicii monetare, în pofida încetinirii inflației în ultimele luni.

În ultimele luni, dolarul a pierdut teren din cauza dezamăgirii investitorilor care așteptau, ademeniți de promisiunile din campania electorală, măsuri menite să stimuleze economia din partea lui Trump, precum reducri de taxe și dereglementare.

Pe de altă parte, euro a crescut, inclusiv pe fondul așteptărilor că Banca Centrală Europeană (BCE) va discuta în toamnă despre retragerea treptată, începând de anul viitor, a programului de relaxare cantitativă.

“Credem că dolarul va avea o revenire în trimestrul al patrulea, în condițiile în care așteptările din piața au atins deja minimul și nu ar trebui să mai dureze mult până vom vedea o îmbunătățire”, spune Derek Halpenny, director analiză Forex la banca niponă Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, citat de Financial Times.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
euro
adp
locuri de munca
piata muncii
trump