Dolarul începe anul la maximul din decembrie 2002

Dolarul începe anul la maximul din decembrie 2002
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 ian 2017

Dolarul este tranzacționat astăzi la maximul ultimilor peste 14 ani în raport cu un coș de valute, în condițiile în care investitori anticipează o evoluție pozitivă a economie americane în 2017, susținută de politicile lui Trump, dar și majorarea dobânzii de referință de către Rezerva Federală (Fed).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ICE Dollar Index, care surprinde evoluția dolarului față de un coș de valute relevante care include euro, yenul și lira sterlină, era în creștere cu 1,1%, la 103,4 puncte, după ce a urcat până la 103,5 puncte pe parcursul ședinței. Acesta este nivelul cel mai ridicat din decembrie 2002, atins și spre finele anului 2016.

Euro era în scădere cu circa 0,7% față de moneda americană, la 1,0385 dolari pe unitate.

Bitcoin începe anul peste pragul de 1.000 de dolari. Valoarea totală a monedelor aflate în circulație a atins un nivel record CITEȘTE ȘI Bitcoin începe anul peste pragul de 1.000 de dolari. Valoarea totală a monedelor aflate în circulație a atins un nivel record

Dolarul a încheiat 2016, al patrulea an consecutiv de apreciere pentru moneda americană, cu un avans de 2,6%, după un final de an deosebit de pozitiv, cu excepția corecțiilor ușoare din ultimele două zile ale anului.

Raliul dolarului a fost susținut alegerea lui Donal Trump ca președinte al Statelor Unite, investitorii mizând pe implementarea unor măsuri de relaxare fiscală care să stimuleze economia americană. Totodată, în decembrie, Rezerva Federală a majorat dobânda de referință pentru prima dată în acest an, mișcare anticipată în piață și reflectată de evoluția cursul de schimb. În acest an, investitorii așteaptă noi măsuri de normalizare a dobânzilor în SUA, care ar crește cererea pentru dolari, susținând continuarea întăririi monedei americane.

“Raliul dolarului este susținut de așteptările investitorilor că economia americană, destul de puternică, va accelera sub conducerea lui Donald Trump, care ar urma să stimuleze creșterea prin măsuri fiscale și dereglementare. Implementarea politicilor lui Trump va dura luni de zile, iar între timp piețele vor reacționa la datele economice. Având în vedere așteptările foarte mari, posibilitatea unei dezamăgiri este ridicată”, spune Boris Schlossberg,  director de strategie valutară la BK Asset Management, citat de MarketWatch.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
cos valute
curs
euro
moneda
trump
dobanzi
dobanda
fed
rezerva federala