Dolarul - la cel mai redus nivel din ultimii doi ani și jumătate

Dolarul - la cel mai redus nivel din ultimii doi ani și jumătate
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 dec 2020

Indicele dolarului a scăzut marți la cel mai redus nivel din ultimii doi ani și jumătate, pe fondul creșterii apetitului investitorilor pentru plasamente riscante, aceștia anticipând o redresare economică solidă la nivel mondial și noi măsuri de stimulare monetare și fiscale în Statele Unite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Declinul dolarului s-a accentuat după informațiile referitoare la un nou proiect de susținere a economiei în Congresul SUA, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Aegon vinde activele din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Aegon vinde activele din România

Poiectul este în valoare de 908 miliarde de dolari și prevede măsuri aplicabile până pe 31 martie, dintre care 228 de miliarde de dolari pentru hoteluri, restaurante și alte afaceri mici.

Monedele care sunt cotate în creștere în perioadele în care interesul pentru plasamente riscante este mai mare, cum ar fi euro, lira sterlină, dolarii australieni, neo-zeelandezi și candieni, au crescut față de dolar.

Euro a atins un nivel apropiat de maximul ultimelor trei luni, în timp ce dolarul neo-zeelandez a urcat la cel mai ridicat nivel din peste doi ani.

Criptomoneda Bitcoin a atins un nivel record de aproape 20.000 de dolari, ultima oară fiind tranzacționată în declin cu 1,9%, la 19.320 de dolari.

Indicele dolarului a scăzut cu 0,6%, la 91,428, iar în timpul tranzacțiilor a atins cel mai redus nivel din peste doia ani, de 91,405.

Euro a atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani și jumătate față de dolar, de peste 1,20 dolari pe unitate, fiind ulterior tranzacționat la 1,2029 dolari pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
sua