Dolarul scade pentru a patra zi consecutiv, ca reacție la reuniunea G20

Dolarul scade pentru a patra zi consecutiv, ca reacție la reuniunea G20
scris 20 mar 2017

Dolarul este în scădere, luni, pentru a patra zi consecutiv, față de un coș de valute, ca reacție la reuniunea G20 de la sfârșitul săptămânii trecute, dominată de politica protecționistă a administrației americane Trump, relatează Reuters.

Moneda americană a avut o tendință descendentă de când Rezerva Federală a Statelor Unite a anunțat miercuri majorarea dobânzii cheie cu 0,25 puncte procentuale, la un interval de 0,75%-1%, dar nu a semnalat accelerarea înăspririi politicii monetare în următorii doi ani, scrie News.ro.

Pe piețele valutare, întâlnirile miniștrilor de Finanțe ai statelor din G20 au provocat noi îngrijorări legate de relațiile comerciale ale Statelor Unite și implicit de preocuparea lui Trump față de puterea dolarului.

Comunicatul reuniunii a cerut din nou evitarea manipulării valutelor, referire adresată în trecut mai ales Japoniei și Chinei, dar a omis să ceară menținerea libertății comerțului. Această omisiune este văzută ca o poartă deschisă pentru Washington de a modifica balanța relațiilor internaționale.

ANALIZĂ Plățile restante la furnizori se mențin la un nivel record. 12% din numărul total al firmelor din România aveau datorii la furnizori în 2016 CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Plățile restante la furnizori se mențin la un nivel record. 12% din numărul total al firmelor din România aveau datorii la furnizori în 2016

Indicele .DXY al dolarului a scăzut cu până la 0,3% în Asia și la începutul tranzacțiilor europene, înainte de a recupera teren, până la undeclin de 0,1%, la 100,19.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
dolar
g20