Dolarul scade pentru a patra zi consecutiv, ca reacție la reuniunea G20

Dolarul scade pentru a patra zi consecutiv, ca reacție la reuniunea G20
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2017

Dolarul este în scădere, luni, pentru a patra zi consecutiv, față de un coș de valute, ca reacție la reuniunea G20 de la sfârșitul săptămânii trecute, dominată de politica protecționistă a administrației americane Trump, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moneda americană a avut o tendință descendentă de când Rezerva Federală a Statelor Unite a anunțat miercuri majorarea dobânzii cheie cu 0,25 puncte procentuale, la un interval de 0,75%-1%, dar nu a semnalat accelerarea înăspririi politicii monetare în următorii doi ani, scrie News.ro.

Pe piețele valutare, întâlnirile miniștrilor de Finanțe ai statelor din G20 au provocat noi îngrijorări legate de relațiile comerciale ale Statelor Unite și implicit de preocuparea lui Trump față de puterea dolarului.

Comunicatul reuniunii a cerut din nou evitarea manipulării valutelor, referire adresată în trecut mai ales Japoniei și Chinei, dar a omis să ceară menținerea libertății comerțului. Această omisiune este văzută ca o poartă deschisă pentru Washington de a modifica balanța relațiilor internaționale.

ANALIZĂ Plățile restante la furnizori se mențin la un nivel record. 12% din numărul total al firmelor din România aveau datorii la furnizori în 2016 CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Plățile restante la furnizori se mențin la un nivel record. 12% din numărul total al firmelor din România aveau datorii la furnizori în 2016

Indicele .DXY al dolarului a scăzut cu până la 0,3% în Asia și la începutul tranzacțiilor europene, înainte de a recupera teren, până la undeclin de 0,1%, la 100,19.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
g20