Dorin Badea, Eximbank: ROBOR va rămâne în următoarele trei luni în zona în care se află acum

Dorin Badea, Eximbank: ROBOR va rămâne în următoarele trei luni în zona în care se află acum
scris 12 oct 2017

ROBOR va rămâne în următoarele trei luni în zona în care se află acum, dar va avea loc o scădere spre ianuarie, însă nu la nivelul de dinainte, a declarat joi Dorin Badea, director executiv Trezorerie și Piețe de Capital la Eximbank, scrie Agerpres.

"Două evenimente recente ne vor marca următoarele luni, finalul de an. S-a întâmplat o scurgere a lichidității excesive din piață, iar acum este un deficit de lichiditate pe care îl vom afla în mod concret la finalul lunii. Banii pot ieși fie către Trezoreria Statului, prin taxe sau rambursări de obligațiuni, fie către Banca Centrală prin operațiuni pe piața valutară. Aici au apărut diverse zvonuri și informații, inclusiv în presă, am văzut cursul foarte stabil din punct de vedere al mișcărilor în sus. Deci, avem un deficit de lichiditate, o schimbare de mediu, și o creștere a dobânzii la facilitatea de depozit, respectiv o îngustare a canalului de dobânzi prin decizia de politică monetară. Aceste două lucruri, împreună, duc la modificarea ratei ROBOR în apropierea ratei de politică monetară", a spus Badea  într-o conferință organizată de Asociația Trezorierilor din România și Team Innovation Media.

Metrorex introduce cartela cu o singură călătorie și pentru grupuri, dar și abonamentul anual CITEȘTE ȘI Metrorex introduce cartela cu o singură călătorie și pentru grupuri, dar și abonamentul anual

Badea a mai spuis că se așteaptă ca ROBOR să rămână în următoarele 3 luni în zona în care se află acum, să scadă spre ianuarie, dar nu la nivelul de dinainte.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
eximbank
dorin badea