După 5 maxime record la rând, S&P 500 deschide în scădere

După 5 maxime record la rând, S&P 500 deschide în scădere
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 ian 2024
După 5 maxime record la rând, S&P 500 a deschis în scădere, în linie cu ceilalți indici bursieri majori din SUA.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Acțiunile din sectorul tehnologic au performanțe slabe, ceea ce trage în jos indicele de referință, în timp ce Nasdaq Composite scade cu 0,3%.
 
Startup-ul de AI al lui Musk vrea să obțină 6 miliarde de dolari de la investitori CITEȘTE ȘI Startup-ul de AI al lui Musk vrea să obțină 6 miliarde de dolari de la investitori

Acțiunile Visa scad cu aproape 2%, chiar dacă profitul a depășit estimările, deoarece a raportat o scădere a volumelor de plăți în SUA.

Totuși, un indicator al inflației de bază (CORE), care este urmărit îndeaproape de Rezerva Federală, a scăzut în decembrie sub 3% pentru prima dată în aproape trei ani, consolidând argumentul că banca centrală ar putea începe să reducă ratele dobânzilor în prima jumătate a acestui an.
 
Datele confirmă faptul că există "destul spațiu de manevră" pentru ca Fed să înceapă să reducă ratele dobânzilor în curând, creșterea economică reală fiind încă rezistentă, potrivit lui Andrew Hunter, economist-șef adjunct la Capital Economics.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua