După un scurt moment de respiro, acțiunile americane au reluat declinul abrupt

După un scurt moment de respiro, acțiunile americane au reluat declinul abrupt
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 iun 2022
Indicii bursieri americani au închis joi în scădere puternică, în contextul în care temerile legate de o posibilă recesiune s-au amplificat ca urmare a măsurilor luate de băncile centrale din întreaga lume pentru a stopa creșterea inflației. Rezerva Federală (Fed) a SUA a decis, miercuri, cea mai mare majorare a dobânzii din 1994.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicele de referință S&P 500 a înregistrat al șaselea declin în șapte ședințe. Acțiunile crescuseră miercuri după ce Fed a anunțat o creștere agresivă a ratei de dobândă, de 75 de puncte de bază, în linie cu așteptările.
Dobânda la datoria României sare de 9%, după decizia Fed, o depășește pe cea a Rusiei CITEȘTE ȘI Dobânda la datoria României sare de 9%, după decizia Fed, o depășește pe cea a Rusiei

Indicele blue-chip a încheiat tranzacțiile de joi cu o scădere de 3,25%. Dow Jones a pierdut 2,42%, iar Nasdaq Composite, peste 4%.

Creșterile de dobândă decise joi de băncile centrale ale Elveției și Marii Britanii au reaprins teama că eforturile de a limita inflația ar putea duce la o încetinire drastică a creșterii economice la nivel mondial sau la o recesiune.
 
"Asta reevaluează toată lumea astăzi - care este probabilitatea unei potențiale recesiuni și dacă profiturile corporațiilor vor fi în linie cu estimările analiștilor sau dacă vor mai fi mici", a declarat Tom Hainlin, resposabil de strategie la Ascent Private Wealth Group, citat de Reuters.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
nasdaq
dow jones
dow
indici sua
fed