Șeful asociației asigurătorilor susține că valoarea daunelor morale și corporale este impredictibilă în România

Șeful asociației asigurătorilor susține că valoarea daunelor morale și corporale este impredictibilă în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2016

Cuantumul despăgubirilor reprezentând daune morale și corporale pe care firmele de asigurări trebuie să le acorde clienților este impredictibil, iar costurile suplimentare generate de absența unui sistem predictibil sunt transferate clienților, a declarat luni președintele Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare din România (UNSAR), Remi Vrignaud.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ASF a propus, în proiectul legii RCA, ca evaluarea despăgubirilor să se facă pe baza valorii unor puncte traumatice, iar valoarea unui punct traumatic să fie egală cu dublul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată de la data producerii accidentului, scrie News.ro.

La discuțiile referitoare la proiectul legii RCA, reprezentanții Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație din România (AVAC) au criticat modul în care sunt calculate despăgubirile acordate victimelor.

Astfel, reprezentații AVAC consideră că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ar putea încarca statul cu obligația unor despăgubiri către victimele accidentelor prin stabilirea unui plafon maxim de 500.000 de lei pentru vătămările corporale în proiectul legii RCA.

În plus, plafonul ar limita libertatea judecătorilor de a evalua corect daunele produse în accidentele auto.

Regele Mihai a pierdut la Curtea de Apel procesul prin care contestă obligațiile fiscale către bugetul de stat CITEȘTE ȘI Regele Mihai a pierdut la Curtea de Apel procesul prin care contestă obligațiile fiscale către bugetul de stat

”România se confruntă cu un vid legislativ în domeniul daunelor morale și corporale. Cuantumul despăgubirilor este impredictibil. Costurile suplimentare generate de absența unui sistem predicitibil sunt transferate asiguraților”, a spus Vrignaud.

Proiectul legii privind asigurarea RCA prevedere limitarea răspunderii civile delictuale a autorului unui accident auto la răspunderea civilă contractuală a asiguratorului, ceea ce ar fi ilegal, a declarat recent pentru News.ro consultantul pe probleme juridice și de asigurare al AVAC, Cătălin Codescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
unsar
remi vrignaud