Estonia ar putea deveni prima țară europeană cu o monedă virtuală proprie

Estonia ar putea deveni prima țară europeană cu o monedă virtuală proprie
scris 26 aug 2017

Estonia ar putea deveni prima țară europeană cu o monedă virtuală națională. Țara europeană vrea să lanseze propria astfel de monedă cu sprijinul fondatorului criptomonedei Ethereum, Vitalik Buterin.

Moneda, care ar urma să se numească "estcoin", ar putea fi finanțată cu ajutorul unui Initial Coin Offering (Ofertă Inițială de Monede), un fel de crowdfunding pentru monede digitale, potrivit CNBC.

Un start-up fondat de doi români a atras o finanțare de 5 milioane de dolari în 24 de ore. Firma țintește spre 60 milioane dolari CITEȘTE ȘI Un start-up fondat de doi români a atras o finanțare de 5 milioane de dolari în 24 de ore. Firma țintește spre 60 milioane dolari

Estonia nu este străină de inovația digitală, fiind, printre altele, prima țară care a lansat "e-rezidența" ( e-Residency), un ID digital pentru străini, care oferă, online, acces la diferite servicii, plata taxelor și permite chiar înființarea unei afaceri.

Luna trecută, președintele estonian Kersti Kaljulaid a declarat că Estonia este "singura societate digitală veritabilă".

"Interacțiunea cetățenilor cu Guvernul are loc, aproape în totalitate, online, inclusiv votul, iar e-rezidenții noștri pot avea o afacere în Estonia fără a pune piciorul aici", a declarat Kaljulaid, pentru The Telegraph.

Kaljulaid a afirmat și că revoluția digitală o face să se întrebe dacă statul, în forma sa actuală, ține pasul și este potrivit pentru secolul 21.

Două țări africane, Tunisia și Senegal, au deja monede virtuale proprii. Prima care a lansat o astfel de moneda a fost Tunisia, în 2015.

 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
estonia
moneda virtuala
criptomoneda
e-residency
kersti kaljulaid
ethereum
bitcoin