Euro a coborât la minimul ultimelor șapte luni față de dolar, după declarații ale șefului BCE

Euro a coborât la minimul ultimelor șapte luni față de dolar, după declarații ale șefului BCE
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2016

Euro a cooborât vineri, pe piața asiatică, la cel mai redus nivel din ultimele șapte luni față de dolar, în urma unor declarații ale președintelui Băncii Centrale Europene (BCE) din ziua precedentă, care au sugerat că programul de achiziții de obligațiuni ar putea fi extins dincolo de termenul limită programat pentru luna martie 2017, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Draghi a semnalat joi, după ședința de politică monetară a instituției, la care dobânzile nu au fost modificate, că programul de achiziții de obligațiuni, de 80 de miliarde de euro pe lună, nu va fi oprit brusc, ceea ce ar putea face ca acesta să fie prelungit dincolo de luna martie, scrie News.ro.

Șeful BCE a respins și zvonuri recente potrivit cărora oficialii băncii centrale analizează restrângerea achizițiilor de obligațiuni.

Euro, în declin cu 0,1738%, a coborât până la 1,0896 dolari pe unitate, cel mai redus nivel de după 11 martie, comparativ cu 1,0930 dolari pe unitate atins joi seara la New York.

ANALIZĂ Piața muncii, sub presiune, se întoarce la vârful de dinaintea crizei. Topul celor mai mari angajatori din fiecare județ al României CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Piața muncii, sub presiune, se întoarce la vârful de dinaintea crizei. Topul celor mai mari angajatori din fiecare județ al României

“Zona euro are nevoie de o monedă mai slabă”, a declarat Makoto Noji, analist la SMBC Nikko FX, el menționând riscurile semnalate de Draghi pentru creșterea economică din zona euro, provenite mai ales de pe piața externă.

El a adăugat că euro este mai puternic decât ar trebui, din cauza slăbiciunii lirei sterline.

Euro s-a apreciat în utimul an cu aproape 30% față de lira sterlină.

viewscnt
Afla mai multe despre
curs euro dolar
bce