Euro coboră sub 4,57 lei, contrar tendinței regionale

Euro coboră sub 4,57 lei, contrar tendinței regionale
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat luni un curs de referință de 4,5684 lei/euro, în scădere cu aproape 2 bani față de nivelul precedent, în contrast cu tendința regională, leul fiind susținut de cererea bună pentru titlurile de stat românești, spun analiștii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Vineri, BNR a afișat un curs de 4,5870 lei/euro, nivel maxim din 22 iunie, scrie News.ro.

Analiștii estimează că deprecierea leului din săptămânile trecute s-a oprit la pragul de 4,59 lei/euro, iar finalul crizei politice a susținut cotația monedei românești.

În plus, ultimele licitații de titluri de stat au înregistrat o cerere bună, inclusiv din partea investitorilor străini, un nou factor de susținere pentru leu.

Eurobank vrea să finalizeze vânzarea Bancpost până la sfârșitul anului 2017 CITEȘTE ȘI Eurobank vrea să finalizeze vânzarea Bancpost până la sfârșitul anului 2017

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 4,0170 lei la 4,0107 lei.

Totodată, cursul francului elvețian a scăzut de la 4,1776 lei până la 4,1540 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
curs euro
bnr
curs valutar