Euro și contractele futures pentru acțiunile europene cresc după victoria lui Macron în Franța

Euro și contractele futures pentru acțiunile europene cresc după victoria lui Macron în Franța
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2017

Euro a înregistrat luni cea mai mare creștere din ultima lună, iar contractele futures pentru acțiunile europene sunt în urcare puternică, după ce Emmanuel Macron a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța și se va confrunta în turul al doilea cu reprezentanta extremei drepte Marine Le Pen, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Investitorii au urmărit cu atenție votul din Franța, după referendumul pro-Brexit din Marea Britanie și victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale americane, de anul trecut, scrie News.ro.

Le Pen, care vrea să scoată Franța din zona euro și are un discurs anti-imigrație, s-a plasat în urma lui Macron, de orientare globalistă, în aproape toate sondajele de opinie.

”Piața va lua în considerare în tranzacțiile de luni o victorie a lui Macron în turul al doilea”, a spus Jordan Rochester, analist la Nomura Holdings.

Euro a urcat cu 1,3%, la 1,0871 dolari pe unitate, la bursa din Tokyo, după un avans de până la 2% în timpul tranzacțiilor.

ANALIZĂ Doi candidați ”antisistem”, pe care-i opune totul, în cursă în turul doi al alegerilor prezidențiale în Franța CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Doi candidați ”antisistem”, pe care-i opune totul, în cursă în turul doi al alegerilor prezidențiale în Franța

Indicele Bloomberg al dolarului a coborât cu 0,5%, fiind tranzacționat aproape de cel mai redus nivel după alegerile din SUA din noiembrie.

Contractele futures pentru indicele CAC 40 a urcat cu 5%, cele pentru indicele german DAX cu 1,8%, iar contractele pentru indicele londonez FTSE 100 cu 1,1%.

Indicele MSCI Asia Pacific a avansat pentru a treia zi, cu 0,2%.

Obligațiunile guvernamentale franceze pe termen de 10 ani au scăzut cu -,1 puncte procentuale, la 0,84%.

Prețul aurului a scăzut cu 1%, la 1.271,82 dolari uncia.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
contractele futures
macron