Evoluții mixte pe Wall Street

Evoluții mixte pe Wall Street

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 mar 2023

Acțiunile americane au avut evoluții mixte miercuri, indicii S&P 500 și Nasdaq consemnând a doua sesiune consecutivă de pierderi, pe fondul temerilor că inflația persistentă va determina Rezerva Federală (Fed) să mențină dobânzile ridicate mai mult timp decât era anticipat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

S&P 500 s-a depreciat cu 0,5%, până la 3.951,59 puncte, cel mai redus nivel din ultimele aproape șase săptămâni. Nasdaq Composite a coborât cu 0,7%, în timp ce Dow Jones a stagnat.

Acțiunile au rămas sub presiune, în contextul în care randamentele obligațiunilor au continuat să crească, iar oficialii Fed și-au menținut un ton ferm în ceea ce privește ratele dobânzilor.

Aproape 2 treimi din tranzacțiile de la BVB – realizate cu acțiuni OMV Petrom și Banca Transilvania. Scădere de 6% pentru cotația AROBS după raportarea financiară CITEȘTE ȘI Aproape 2 treimi din tranzacțiile de la BVB – realizate cu acțiuni OMV Petrom și Banca Transilvania. Scădere de 6% pentru cotația AROBS după raportarea financiară

Președintele Fed din Atlanta, Raphael Bostic, s-a exprimat în favoarea majorării în continuare a ratelor, până la un nivel de peste 5%, pentru a atenua inflația, scrie Bloomberg.

La rândul său, președintele Fed din Minneapolis, Neel Kashkari, a declarat că este îngrijorat de faptul că nu există prea multe indicii că majorările de rate ale băncii centrale încetinesc inflația din sectorul serviciilor.

Kashkari a indicat că nu s-a hotărât dacă va susține o majorare a ratelor cu 25, sau cu 50 de puncte de bază la ședința de politică monetară din această lună.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
fed
majorare dobanzi fed