Excedentul de cont curent al Germaniei a atins în 2016 un nivel record de 297 miliarde de dolari

Excedentul de cont curent al Germaniei a atins în 2016 un nivel record de 297 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2017

Excedentul de cont curent al Germaniei a atins un nivel record de 297 de miliarde de dolari în 2016 și a devenit cel mai mare din lume, peste cel al Chinei, potrivit estimărilor institutului economic german Ifo publicate luni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suma este echivalentă la 8,6% din PIB, peste limita superioară de 6% admisă de Comisia Europeană, scrie News.ro.

În 2015, surplusul de cont curent a fost de 271 de miliarde de dolari.

Comisia Europeană și Statele Unite au cerut Germaniei să susțină cererea internă și importurile pentru a contribui la reducerea dezechilibrelor economice globale și la creșterea economiei mondiale, inclusiv în zona euro.

Germania a respins criticile, arătând că a ridicat deja cererea internă prin introducerea salariului minim la nivel național, în 2015, și majorarea semnificativă a pensiilor în 2016. În plus, guvernul a crescut cheltuielile pentru drumuri, infrastructura digitală și solicitanții de azil, în paralel cu menținerea unui buget echilibrat.

UPC și-a anunțat abonații că le crește valoarea facturii din martie și că pot denunța unilateral contractul CITEȘTE ȘI UPC și-a anunțat abonații că le crește valoarea facturii din martie și că pot denunța unilateral contractul

În cazul Chinei, Ifo estimează un surplus de cont curent de  245de miliarde de dolari în 2016, din cazua încetinirii exporturilor.

În schimb, Statele Unite au înregistrat anul trecut un deficit de cont curent de 478 miliarde de dolari, conform Ifo.

viewscnt
Afla mai multe despre
excedent de cont curent