MoneyGram, preluată de divizia de plăți digitale a Alibaba pentru 880 milioane dolari

MoneyGram, preluată de divizia de plăți digitale a Alibaba pentru 880 milioane dolari
scris 27 ian 2017

Ant Financial Services Group, divizia de plăți digitale a gigantului chinez Alibaba, a ajuns la un acord pentru preluarea MoneyGram, cu activități și în România, într-o tranzacție care evaluează furnizorul american de servicii financiare la aproximativ 880 milioane de dolari.

Ant Financial oferă acționarilor MoneyGram 13,25 dolari în numerar pentru fiecare acțiune deținută, cu 11,5% peste prețul de la închiderea de miercuri, în ziua dinaintea anunțării tranzacției. Compania chineză va prelua, sau va refinanța, și datoria existentă a MoneyGram, care, potrivit Reuters, se situa la 937,3 milioane de dolari la finele lunii septembrie.

MoneyGram este a doua cea mai mare companie de transferuri de bani din lume, cu aproximativ 350.000 de locații partenere în 200 de țări, inclusiv în România. De cealaltă parte, Ant Financial are 650 milioane de utilizatori, în principal în China și India. Compania operează, printre altele, platforma de plăți online Alipay, care deservește circa 400 milioane de clienți.

Fondul Proprietatea anunță ofertă pentru răscumpărarea unui număr de până la 640 milioane acțiuni proprii CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea anunță ofertă pentru răscumpărarea unui număr de până la 640 milioane acțiuni proprii

Cele două companii estimează că tranzacția va fi încheiată în a doua jumătate a anului, după obținerea aprobărilor necesare.

MoneyGram își va păstra brandul actual și va fi condusă în continuare de Alex Holmes, se arată într-un comunicat comun.

viewscnt
Afla mai multe despre
moneygram
ant financial
alibaba
preluare
achizitie