EximBank a raportat anul trecut cele mai bune rezultate financiare din ultimii nouă ani

EximBank a raportat anul trecut cele mai bune rezultate financiare din ultimii nouă ani
scris 12 iun 2019

La finele anului 2018, EximBank administra expuneri totale în valoare de 8,0 miliarde de lei, în creștere cu 30% față de sfârșitul anului 2017, și înregistra un profit de 113,5 milioane de lei, reprezentând cea mai bună performanță financiară din ultimii nouă ani. 

”Rezultatul evidențiază eforturile băncii de valorificare a resurselor și capacitaților sale, cât și controlul strict al riscurilor și al cheltuielilor operaționale, în ciuda constrângerilor competitive ale pieței. Anul trecut am crescut creditarea cu 27% față de 2017, ajungând la un portofoliu de credite de 4,6 miliarde de lei, lucru care ne-a consolidat poziția pe zona de creditare corporate prin câștigarea de cotă de piață. Creșterea activelor ne-a propulsat pe locul 12 în clasamentul băncilor de pe piața locală, cea mai înaltă poziție ocupată de EximBank până în prezent. Cât privește variația semnificativă a profitului față de anul precedent, aceasta a fost marcată major de îmbunătățirea calității activelor și de creșterea gradului de recuperare a creanțelor neperformante, dar și de buna gestionare a portofoliului de produse complementare finanțării – produse de trezorerie și cash management - care și-au majorat contribuția în profitul băncii”, a declaratTraian Halalai, președintele executiv al EximBank.

BCR transformă George în platformă de open-banking, deschizând-o pentru antreprenorii din tehnologie, și va lansa Apple Pay pentru clienți CITEȘTE ȘI BCR transformă George în platformă de open-banking, deschizând-o pentru antreprenorii din tehnologie, și va lansa Apple Pay pentru clienți

Oficialul băncii a menționat că eforturile pe care banca le-a depus pentru a convinge mediul de afaceri că este capabilă să propună soluții financiare complexe și atractive pentru toate tipurile de companii s-au materializat în 2018 în dublarea numărului de clienți, respectiv în triplarea soldului creditelor trase (de la 1,0 miliarde lei la peste 3,4 miliarde de lei), comparativ cu 2012.

Anul 2018 a marcat pentru EximBank și atingerea unui maximum în ceea ce privește capacitatea de reprezentare, fiind continuat procesul de extindere a rețelei comerciale: banca deține în prezent 25 de puncte de reprezentare, față de 12 la finele lui 2012. 

viewscnt
Afla mai multe despre
eximbank