Patria Bank își majorează capitalul social sub țintă. După o participare de numai o treime, acțiunile nesubscrise vor fi anulate

Patria Bank își majorează capitalul social sub țintă. După o participare de numai o treime, acțiunile nesubscrise vor fi anulate
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 oct 2018

Demersul de majorare cu 100 milioane lei a capitalului Patria Bank s-a încheiat cu un succes parțial. Subscrierile au acoperit numai 37,36 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Patria Bank (PBK) a anunțat ieri parametrii în care s-a închis operațiunea de majorare a capitalului social aprobată de acționari în luna august. Astfel, au fost subscrise 373,67 milioane acțiuni, din cele 1 miliard de acțiuni puse în vânzare.

Subscrierile au fost realizate în primul rând prin valoarea de 23,33 milioane lei ce a rezultat prin exercitarea drepturilor de preferință - prin conversia sumei de 5 milioane euro, reprezentând împrumutul subordonat acordat băncii de către acționarul majoritar al băncii - EEAF Financial Services BV, prin contractul de împrumut subordonat din 29.03.2018.

Familia omului de afaceri elen Vardis Vardinogiannis aduce peste 30 milioane euro la Marfin Bank CITEȘTE ȘI Familia omului de afaceri elen Vardis Vardinogiannis aduce peste 30 milioane euro la Marfin Bank

În al 2-lea rând, suma de 14,04 milioane lei a rezultat prin exercitarea drepturilor de preferință – prin subscrierea în numerar de către acționari ai băncii înregistrați în registrul acționarilor la 21 august 2018.

Cu privire la acțiunile rămase nesubscrise în urma exercitării drepturilor de preferință, Consiliul de Administrație a decis să nu mai continue operațiunea de oferire a acestora printr-o ofertă de vânzare adresată exclusiv investitorilor calificați sau printr-o ofertă de vânzare adresată unui număr mai mic de 150 de persoane fizice sau juridice, altele decât investitorii calificați, iar acțiunile rămase nesubscrise în urma exercitării drepturilor de preferință se anulează, respectiv un număr de 626,32 milioane acțiuni.

Patria Bank a moștenit poziția de pe bursa a Băncii Comerciale Carpatica (BCC) absorbită de fosta Nextebank în cadrul unui proces complex derulat acum 2 ani. La ultimul preț de piață de 0,0960 lei/acțiune, instituția de credit are o valoare de piață de 263,20 milioane lei (56,49 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
patria bank
bursa
bvb