Facebook schimbă numele criptomonedei pe care urmează să o lanseze

Facebook schimbă numele criptomonedei pe care urmează să o lanseze
scris 2 dec 2020

Criticată încă înainte de lansare, moneda virtuală a Facebook are un nou nume: în loc de Libra aceasta va fi lansată drept Diem.

Criptomoneda pe care Facebook, împreună cu celelalte companii care compun Libra Association, vrea să o lanseze anul viitor se va numi Diem Dollar, în loc de Libra, cum a fost botezată inițial.

Schimbarea de nume afectează și asociația de companii care susțin moneda. Libra Association devine, astfel, Diem Association.

Șeful Bursei din Tokyo a demisionat CITEȘTE ȘI Șeful Bursei din Tokyo a demisionat

Schimbarea de nume vrea să sugereze o oarecare independență de Facebook și să arate că, în spatele monedei stă o asociație de mai multe firme, nu doar Facebook.

Fosta Libra a trecut prin schimbări majore încă înainte de a fi lansată. Inițial trebuia să fie un stablecoin care să se bazeze pe mai multe monede naționale, care să-i confere mai multă stabilitate.

În urma numeroaselor critici, fosta Libra Association a decis ca moneda virtuală să aibă la bază doar dolarul american, de aici și numele Diem Dollar.

“Dem Association va furniza o platformă simplă pentru fintech-uri, care să poată oferi companiilor și utilizatorilor servicii de plăți instante, ieftine și sigure” se arată în comunicatul oficial emis cu ocazia redenumirii monedei.

Diem ar putea fi lansată chiar la începutul anului viitor de asociația compusă din 27 de membrii.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
criptomoneda
libra
diem