Fed - Prima dată de când a explodat inflația când recunoaște oficial progresele în lupta contra prețurilor

Fed - Prima dată de când a explodat inflația când recunoaște oficial progresele în lupta contra prețurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2023

Rezerva Federală a SUA (Fed) a menținut dobânda de politică monetară la cel mai ridicat nivel din ultimii 22 de ani și a indicat că anul viitor se așteaptă să reducă de trei ori dobânzile cu 0,25%, în timp ce analiștii estimau cinci reduceri, transmit AP și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Este prima dată de când a explodat rata inflației când Fed recunoaște oficial progresele în lupta sa contra accelerării prețurilor. Declarația indică faptul că, după majorări agresive ale dobânzilor, ar putea să nu mai fie necesar ca Rezerva Federală a SUA să majoreze costurile de împrumut.arată Agerpres.

Începe Tornada Roșie: bugetele multor români sunt afectate, unii chiar intră în datorii CITEȘTE ȘI Începe Tornada Roșie: bugetele multor români sunt afectate, unii chiar intră în datorii

Oficialii Fed se așteaptă la "o aterizare lină" a economiei, inflația urmând să scadă spre ținta Fed de 2%, fără a provoca o reducere semnificativă a activității economice.

Indicele anual al prețurilor PCE (cheltuielile de consum personal) în SUA ar urma să se situeze la finalul acestui an la 2,8% și să scadă la 2,4% până la sfârșitul lui 2024. De asemenea, rata șomajului ar urma să crească de la 3,7% la 4,1%, în timp ce creșterea economiei ar urma să încetinească, de la un nivel estimat de 2,6% anul acesta la 1,4% în 2024.

Finanțele ies astăzi să ia înapoi cu împrumut cât mai mult din miliardele de euro pe care le achită băncilor și investitorilor CITEȘTE ȘI Finanțele ies astăzi să ia înapoi cu împrumut cât mai mult din miliardele de euro pe care le achită băncilor și investitorilor

Economia americană a creat un număr de locuri de muncă peste așteptări luna trecută, iar rata șomajului a scăzut până la 3,7% în noiembrie, de la 3,9% în octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
fed
dobanda