Fitch a confirmat ratingul Garanti BBVA România la ''BB minus'', cu perspectivă stabilă

Fitch a confirmat ratingul Garanti BBVA România la ''BB minus'', cu perspectivă stabilă
scris 19 feb 2020

Fitch Ratings a confirmat ratingul pentru datorii pe termen lung al Garanti BBVA România la ''BB minus'', cu perspectivă stabilă, și ratingul de viabilitate la "bb minus", se arată într-un comunicat al agenției de evaluare financiară.

"Calificativele pe termen lung ale Garanti Bank sunt sprijinite de profilul său individual, așa cum este reflectat în ratingul său de viabilitate. Ratingul de viabilitate reflectă mărimea limitată a băncii și francizei din România, câștigurile adecvate și calitatea activelor, finanțarea și lichiditatea robustă și îmbunătățirea capitalizării. În opinia Fitch, Garanti Bank România este suficient de independentă față de banca mamă Turkiye Garanti Bankasi A.S, iar restricțiile interne și de reglementare privind capitalul și transferurile de fonduri sunt suficient de stricte pentru a permite ca ratingul Garanti Bank România să fie peste cel al Turkiye Garanti Bankasi", se arată în comunicatul agenției de evaluare financiară.

Garanti BBVA România operează un model de afaceri echilibrat, bazat pe retail și pe întreprinderile mici și mijlocii, cu o putere limitată de stabilire a prețurilor, ținând cont de poziția sa de jucător de mărime mică în sectorul bancar. Banca are ca obiectiv o creștere moderată a creditării, dar în ultimul an au avut prioritate eforturile de reducere a concentrării depozitelor și de îmbunătățire a structurii de finanțare. În plus, expansiunea pe segmentul de retail a devenit mai dificilă, ținând cont de limitele de accesibilitate mai conservatoare impuse sectorului bancar, apreciază Fitch.

Grupul Garanti România este deținut de Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acționarul majoritar al TGB. Numele comercial al băncii din România a fost schimbat recent în Garanti BBVA.
 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
garanti bank
fitch