Fitch Ratings, amendată cu 5,13 milioane de euro în Europa

Fitch Ratings, amendată cu 5,13 milioane de euro în Europa
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 mar 2019

Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA) a amendat trei subsidiare europene ale agenției de evaluare financiară Fitch Ratings cu 5,13 milioane de euro pentru încălcarea regulilor privind conflictele de interese, a anunțat Autoritatea joi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În perioada iunie 2013 – aprilie 2018, un acționar Fitch a deținut, indirect, 20% din acțiunile subsidiarelor  Fitch din Marea Britanie, Franța și Spania, prin intermediul unei entități înregistrate în Franța.

În același timp, acționarul în cauză, al cărui nume nu a fost specificat, a ocupat poziții în consiliile directoare ale unor companii evaluate de subsidiarele Fitch menționate, cu încălcarea “neglijentă” a regulilor privind conflictele de interese impuse agențiilor de evaluare financiară, potrivit ESMA.

GRAFIC Bursa românească, pe un nou maxim al anului. Salt de 4% pentru acțiunile Electrica CITEȘTE ȘI GRAFIC Bursa românească, pe un nou maxim al anului. Salt de 4% pentru acțiunile Electrica

Astfel, autoritatea europeană de reglementare din domeniul financiar a impus celor trei subsidiare o amendă totală de 5.132.500 euro, din care 3,195 milioane de euro pentru subsidiara din Marea Britanie, 812.500 euro pentru subsidiara Fitch din Franța și 1,125 milioane euro pentru subsidiara din Spania.

Fitch Ratings, fondată în SUA în 1914, este deținută integral de conglomeratul american de mass-media și business Hearst Communications. Fitch este una dintre cele mai mari agenții de rating din lume, alături de Moody’s și Standard & Poor’s.

viewscnt
Afla mai multe despre
fitch ratings
esma
amenda
conflict de interese
sanctiune
agentie rating
agentie evaluare financiara