FMI: Inflația din Venezuela va atinge 1.600% în 2017

FMI: Inflația din Venezuela va atinge 1.600% în 2017
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2016

Inflația din Venezuela va atinge în acest an 480%, iar anul viitor peste 1.600%, potrivit estimărilor Fondului Monetar Internațional, evoluție care contrastează puternic cu situația statelor dezvoltate, unde se fac eforturi de stimulare a creșterii prețurilor, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Deficitul de medicamente din Venezuela face ca bolnavii, inclusiv copiii, să moară de boli care în mod normal pot fi tratate. Soldații păzesc rafturile magazinelor care oricum sunt goale. Înflația este atât de mare încât guvernul a ordonat transportul banilor cu avionul, scrie News.ro.

În timp ce autoritățile de la Caracas au prelungit starea de urgență în economie, nu este de mirare că mulți economiști afirmă că țara va fi nevoită să ceară în curând sprijinul FMI.

Situația din Venezuela este atât de gravă încât guvernul a transferat armatei controlul asupra stocurilor de alimente, cedând mai mult din putere forțelor armate.

ANALIZĂ Criza din Turcia poate afecta exporturile României, dar ar putea redirecționa investitorii către București CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Criza din Turcia poate afecta exporturile României, dar ar putea redirecționa investitorii către București

Deocamdată Venezuela nu a încercat  să reia relațiile cu FMI, care au fost întrerupte în urmă cu aproape 10 ani, în timpul conducerii autocratice a fostului lider socialist Hugo Chavez.

”Nu a survenit nicio schimbare în relațiile Venezuelei cu Fondul”, a declarat săptămâna trecută  purtătorul de cuvânt al instituției financiare, Gerry Rice.

El a arătat că FMI a cerut autorităților de la Caracas să reia relațiile, dar acestea nu au contactat Fondul.

viewscnt
Afla mai multe despre
fmi
inflatie