FMI ridică un ultim obstacol care stătea în calea nominalizării Kristalinei Georgieva în postul de director general

FMI ridică un ultim obstacol care stătea în calea nominalizării Kristalinei Georgieva în postul de director general
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2019

Fondul Monetar Internațional a anunțat miercuri că boardul său executiv a propus eliminarea limitei de vârstă pentru cei care ocupă postul de director general al instituției financiare, renunțând astfel la un ultim obstacol care stătea în calea nominalizării candidatului european, Kristalina Georgieva, pentru acest post, informează AFP și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În prezent, regulile interne ale FMI cer ca directorul general să aibă vârsta sub 65 de ani în momentul preluării postului și că nu poate să ocupe același post după ce a împlinit 70 de ani. Kristalina Georgieva, care anterior a ocupat postul de director general al Băncii Mondiale, a împlinit 66 de ani săptămâna trecută, scrie Agerpres.

BCR a epuizat în două luni garanțiile COSME pentru credite Start-Up Nation. 2.500 de antreprenori finanțați CITEȘTE ȘI BCR a epuizat în două luni garanțiile COSME pentru credite Start-Up Nation. 2.500 de antreprenori finanțați

Într-un comunicat de presă, FMI a precizat că boardul său executiv, format din 24 de membri, a recomandat ca eliminarea limitei de vârstă să fie aprobată de consiliul guvernatorilor FMI, instanță ce include reprezentanți din toate cele 189 de state membre ale Fondului. Procedura de vot ar urma să se deruleze în perioada cuprinsă între 21 august și 4 septembrie, iar pentru adoptarea modificărilor este suficientă o majoritate simplă.

Potrivit FMI, eliminarea limitei de vârstă pentru postul de director general va aduce normele care se aplică postului de director general în linie cu cele pentru alte posturi de conducere de la FMI, directori și guvernatori, precum și cu cele care se aplică postului președinte al Băncii Mondiale. Niciuna din aceste poziții nu este supusă unei limite de vârstă, a precizat FMI.

Kristalina Georgieva a fost desemnată de Uniunea Europeană pentru a-i succeda în funcție lui Christine Lagarde, prima femeie care a condus vreodată Fondul Monetar Internațional. Începând cu data de 31 octombrie 2019, Christine Lagarde urmează să preia postul de postul de președinte al Băncii Centrale Europene (BCE) de la Mario Draghi.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul monetar internațional
kristalina georgieva