Digi Communications distribuie dividende de 80 milioane lei, după vânzarea din Ungaria

Digi Communications distribuie dividende de 80 milioane lei, după vânzarea din Ungaria
scris 2 sep 2022

În condițiile obținerii unui câștig de 385,5 milioane euro din vânzarea operațiunilor din Ungaria, Digi distribuie către acționari un dividend interimar cu randament net de 2%.

Consiliul de Administrație al Digi Communications (DIGI), companie înregistrată în Olanda care deține operatorul telecom RCS&RDS, a decis distribuirea unor dividende interimare de 80,71 milioane lei (16,60 milioane euro), data ex-dividend fiind 13 septembrie.

Compania este în măsură să distribuie dividende în condițiile în care pentru primul semestru a raportat obținerea unui profit net de 415,7 milioane euro, în proporție covârșitoare datorat câștigului special adus de vânzarea operațiunilor din Ungaria.

Visual Fan, compania care vinde sub marca Allview - declin drastic al afacerilor și profitabilității în S1 CITEȘTE ȘI Visual Fan, compania care vinde sub marca Allview - declin drastic al afacerilor și profitabilității în S1

Dividendul brut cu dată a plății în jurul zilei de 28 septembrie este de 0,8500 lei/acțiune și raportat la ultimul preț de de la Bursa de Valori București de 36,50 lei/acțiune, conferă acționarilor un randament net de 2,14%.

La data de 30 iunie, activele totale ale erau de 2,6 miliarde lei, cu 3,2% mai mari decât cele de 2,5 miliarde euro de la sfârșitul anului trecut. În același răstimp, datoriile totale au fost tăiate cu 12,68%, la 2,0 miliarde euro, de la 2,3 miliarde euro. Reducerea de 289 milioane euro este remarcabilă, apropiată de nivelul unei tranșe de la Fondul Monetar Internațional de la finele ailor ’90.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi communications
bvb
bursa
rcs&rds
dividende