Fondul american Cerberus a cumpărat o participație de 3% la Deutsche Bank, devenind al patrulea mare acționar

Fondul american Cerberus a cumpărat o participație de 3% la Deutsche Bank, devenind al patrulea mare acționar
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2017

Fondul american de investiții Cerberus a cumpărat o participație de 3% la Deutsche Bank, devenind al patrulea mare acționar la cea mai mare bancă din Germania, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cerberus a constituit totodată, în luna iulie, o participație de 5% la Commerzbank, a doua mare bancă germană listată la bursă, scrie News.ro.

Cele două participații preluate de Cerberus la Deutsche Bank și Commerzbank, în valoare cumulată de 1,7 miliarde de euro, amplifică speculațiile legate de o posibilă fuziune a celor două instituții financiare.

Oficiali de rang înalt ai ambelor bănci au spus însă că înainte să fie luată în considerare o fuziune trebuie finalizate măsurile de restructurare aflate în curs, care vor mai dura.

Ambele bănci își reorganizează activitățile pentru a reduce numărul de angajați, a moderniza departamentele de IT și pentru a se concentra pe piețele interne și operațiunile de retail, obiectivul fiind îmbunătățirea profiturilor.

Doar câteva ore până când majoritatea retailerilor încep Black Friday. LISTA tuturor ofertelor: de la aur și mașini la bilete de avion și case CITEȘTE ȘI Doar câteva ore până când majoritatea retailerilor încep Black Friday. LISTA tuturor ofertelor: de la aur și mașini la bilete de avion și case

Commerzbank a primit ajutor din partea guvernului în timpul crizei financiare, în timp ce Deutsche Bank se reface după problemele grave avute în 2016.

”Avem un punct de vedere constructiv față de fundamentele pieței europene și credem că Germania este extrem de atractivă, în special pentru investiții”, a declarat un purtător de cuvânt al Cerberus,

Cerberus a devenit al patrulea mare acționar al Deutsche Bank, după grupul chinez HNA, QATAR și managerul de fonduri Blackrock.

De asemenea, Cerberus este al doilea mare acționar al Commerzbank, după guvernul german.

viewscnt
Afla mai multe despre
cerberus
deutsche bank