Fondul Proprietatea suplimentează puternic oferta prin care vrea să își răscumpere din acțiuni

Fondul Proprietatea suplimentează puternic oferta prin care vrea să își răscumpere din acțiuni

Sursa foto: Dana Rothstein | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2023

Fondul Proprietatea suplimentează puternic oferta prin care vrea să își răscumpere din acțiuni, suplimentând pachetul vizat cu 1 miliarde de titluri (630 milioane lei), până la 1,67 miliarde acțiuni și/sau GDR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anterior, Fondul Proprietatea a anunțat că apelează la Swiss Capital și Auerbach Grayson pentru a-și răscumpăra până la 670 milioane de acțiuni, reprezentând circa 10% din capital.

Luna trecută, în ziua Adunării Generale a Acționarilor în care mandatul americanilor de la Franklin Templeton a fost prelungit cu doar un an, Fondul Proprietatea avut o zi negativă în ringul bursier pentru titlurile sale, iar capitalizarea de piață a coborât la 2,5 miliarde lei.

EXCLUSIV Un val de listări tehnice se prefigurează la bursă. Antreprenorii vor utiliza taxarea cu 1% pentru a realiza exit-ul sau a vinde acțiuni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un val de listări tehnice se prefigurează la bursă. Antreprenorii vor utiliza taxarea cu 1% pentru a realiza exit-ul sau a vinde acțiuni

Titlurile societății au suferit un recul de 3,43%, până la prețul de 0,4080 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 9,73 milioane lei. Replierea către nivelul care conferă Fondului o capitalizare bursieră de 2,53 miliarde lei a venit în contextul în care acționarii au aprobat un mandat prelungit cu doar un an pentru americanii de la Franklin Templeton și nu unul de 4 ani, cum solicitaseră cei care au asigurat administrarea unică în ultimii 13 ani.

Acționarii au aprobat, la solicitarea Ministerul Finanțelor , acționar cu o deținere de 5,97% din titluri, "demararea unei proceduri transparente de selecție a unui nou administrator al Fondului și să stabilească noi obiective, criterii de performanță și condiții de remunerare realiniate potrivit acestor obiective".

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
hidroelectrica