Conflict între managerii Meta Estate Trust. Directorul general Oriol Casellas Deig a demisionat și va fi înlocuit de Antoanela Comșa

Conflict între managerii Meta Estate Trust. Directorul general Oriol Casellas Deig a demisionat și va fi înlocuit de Antoanela Comșa

Oriol Casellas Deig, acționar al Meta Estate Trust

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 21 sep 2023

Oriol Casellas Deig a demisionat din funcția de director general adjunct al Meta Estate Trust, companie imobiliară listată la Bursa de Valori București, pe fondul unui conflict iscat în echipa de management a companiei, care s-a soldat cu mai multe schimbări în ultima perioadă, potrivit surselor Profit.ro. Locul său va fi ocupat de Antoanela Comșa. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Managementul Meta Estate Trust este asigurat de compania Meta Management Team. Echipa de conducere a companiei Meta Estate Trust a suferit mai multe schimbări în ultima perioadă. Astfel, Eugen Voicu, fondatorul Meta Estate Trust, a fost înlocuit cu Teodor Cartianu în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Meta Estate, Alexandru Bonea a preluat funcția de director general, Alexandra-Gabriela Țițan o va înlocui din 9 octombrie pe Raluca Drăgan din funcția de director financiar al companiei, iar Adrian Viman a renunțat la funcția de membru în Consiliul de Administrație.

De asemenea, Meta Management Team este condusă de un consiliu de administrație prezidat de Dragoș Bonea.

Aceste schimbări au modificat semnificativ raportul de forțe din cadrul echipei de management, înclinând balanța puterii către proprietarii afacerii de amenajări interioare Delta Studio a familiei Dragoș și Alexandru Bonea (tată și fiu). Mai exact, Teodor Cartianu, CEO și acționar al Delta Studio, este președintele Consiliului de Administrație al Meta Estate, Alexandru Bonea este director general, iar Dragoș Bonea conduce firma de management a Meta Estate. Familia Bonea are și calitatea de acționar minoritar în cadrul Meta Estate.

„Luni 25 septembrie va fi o AGA și ieri a fost dată o comunicare către investitori cu ce să se voteze, recomandări ale Consiliului de Administrație. Un grup de investitori a propus completarea ordinii de zi cu mai multe puncte și printre recomandările CA se spune că aceste puncte nu trebuie votate. Din cauza acestui conflict, Oriol Casellas Deig și-a dat demisia din funcția de director general adjunct. În asentimentul lui sunt majoritatea acționarilor“, a declarat, pentru Profit.ro, un acționar important în cadrul Meta Estate Trust.

EXCLUSIV Comat Electro planifică un proiect imobiliar amplu în locul halelor sale industriale din cartierul Titan CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Comat Electro planifică un proiect imobiliar amplu în locul halelor sale industriale din cartierul Titan

Completările pe ordinea de zi au fost semnate de un grup de acționari din care fac parte Certrom, Cert Master Standard,Ciurea Corneliu și Mircea Oancea. 

Spre exemplu, printre punctele introduse pe ordinea de zi de grupul de acționari și respins de Consiliul de Administrație se numără unul prin care se dorește stabilirea unor cerințe aplicabile persoanelor care ocupă funcții în conducerea executivă a societății respectiv: experiență de minim 3 ani în poziții similare în societăți care activează sau au activat pe piața de capital; să nu aibă fapte înscrise în cazierul fiscal/juridic; și să nu aibă grade de rudenie de gradul 1-3 cu oricare membru din Consiliul de Administrație sau cu acționarii acestora.

Funcția lui Oriol Casselas va fi preluată începând cu data de 22 septembrie de Antoanela Comșa, care ocupa anterior poziția de director de investiții.

”Meta Estate Trust a propus încă de la început un model de business nemaiîntâlnit pe piața din România și diferit față de modelele existente în piețele dezvoltate din Vestul Europei sau Statele Unite. Pentru a face acest model funcțional în România și pentru a livra rezultatele pe care acționarii noștri le așteaptă de la noi e nevoie de o echipă de management performantă și specializată. Expertiza și experiența Antoanelei în sectorul de rezidențial al industriei imobiliare românești o fac cea mai potrivită persoană pentru acest rol”, a transmis Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust.

Cu o cariera de peste 20 de ani în industria imobiliară din România, Antoanela Comșa a supravegheat toate investițiile grupului spaniol Gran Via în România, deținând poziția de Director General. De asemenea a ocupat funcția de președinte al Asociației Investitorilor Imobiliari din România (AREI), în prezent fiind membru în consiliul Asociației.

Meta Estate Trust este o companie tip holding, cu activitate în sectorul imobiliar, fondată în martie 2021 de un grup de antreprenori români cu experiență în real estate și piața de capital.

Sorin Crețeanu îl atrage pe sârbul Milos Jovicic ca partener în cel mai mare proiect rezidențial la care lucrează acum CITEȘTE ȘI Sorin Crețeanu îl atrage pe sârbul Milos Jovicic ca partener în cel mai mare proiect rezidențial la care lucrează acum

Printre acționarii inițiali ai companiei se numără Eugen Voicu, cel care își leagă numele de fondurile Certinvest, Ovidiu Ioan Andrieș, proprietarul Smart Diesel (cel mai mare benzinar independent); consultantul și coach-ul Adrian Stanciu; Maria Andrei – manageri SVN România (cel mai mare vânzător de apartamente) și Ionuț Nicolescu, fost manager al aceleiași companii; familia Dragoș și Alexandru Bonea împreună cu afacerea lor cu amenajări interioare Delta Studio; Gabriel Stanciu, CEO-ul Alstom Transport România; Marian Alecu, unul dintre cei mai puternici oameni din industria HoReCa, acționar în lanțul City Grill; Viorel Opaiț, Business Development Director la liderul consultanților imobiliari JLL Romania; Andreea Păun, managing partner al companiei de consultanță imobiliară Griffes; Deig Oriol Casellas, fost development manager la Veranda Mall Obor; Răzvan-Grigore Găină, consilier parlamentar și fost director general al companiei de instalații Branpis Bacău; Ilinca Păun, antreprenor și fost șef al brokerului imobiliar Colliers International.

Din 29 august 2022, Meta Estate Trust este listată la Bursa de Valori București, în piața AeRO, având simbolul bursier MET. Începând cu data de 20 martie 2023, acțiunea MET este inclusă în indicele BETAeRO.

Compania a investit de la înființare în 37 de proiecte imobiliare, acționând ca partener al dezvoltatorilor imobiliari prin participare la capital, precum și prin achiziții de locuințe în proiecte rezidențiale în faze incipiente ale construcției, în București și în marile orașe.

viewscnt
Afla mai multe despre
oriol casellas deig
meta estate trust
dragos bonea