Fondul Proprietatea apelează la Swiss Capital și Auerbach Grayson pentru a-și răscumpăra circa 10% din capital

Fondul Proprietatea apelează la Swiss Capital și Auerbach Grayson pentru a-și răscumpăra circa 10% din capital

Sursa foto: Dana Rothstein | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2023

Fondul Proprietatea apelează la Swiss Capital și Auerbach Grayson pentru a-și răscumpăra până la 670 milioane de acțiuni, reprezentând circa 10% din capital.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De ce este necesară educatia financiară și care sunt greșelile pe care le fac oamenii fără o educație financiară, Cum compar diversele opțiuni de investiție financiară, Cum decidem care este investiția care ni se potrivește, Când fac exit și cum marchez profitul, De când începe educația financiară, ce și cum îi putem învăța pe copii sunt întrebări la care se va răspunde la Maratonul de Educație Financiară - ediția a III-a, programat să fie organizat de PROFIT NEWS TV pe 12 octombrie

Luna trecută, în ziua Adunării Generale a Acționarilor în care mandatul americanilor de la Franklin Templeton a fost prelungit cu doar un an, Fondul Proprietatea avut o zi negativă în ringul bursier pentru titlurile sale, iar capitalizarea de piață a coborât la 2,5 miliarde lei.

EXCLUSIV Un val de listări tehnice se prefigurează la bursă. Antreprenorii vor utiliza taxarea cu 1% pentru a realiza exit-ul sau a vinde acțiuni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un val de listări tehnice se prefigurează la bursă. Antreprenorii vor utiliza taxarea cu 1% pentru a realiza exit-ul sau a vinde acțiuni

Titlurile societății au suferit un recul de 3,43%, până la prețul de 0,4080 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 9,73 milioane lei. Replierea către nivelul care conferă Fondului o capitalizare bursieră de 2,53 miliarde lei a venit în contextul în care acționarii au aprobat un mandat prelungit cu doar un an pentru americanii de la Franklin Templeton și nu unul de 4 ani, cum solicitaseră cei care au asigurat administrarea unică în ultimii 13 ani.

Acționarii au aprobat, la solicitarea Ministerul Finanțelor , acționar cu o deținere de 5,97% din titluri, "demararea unei proceduri transparente de selecție a unui nou administrator al Fondului și să stabilească noi obiective, criterii de performanță și condiții de remunerare realiniate potrivit acestor obiective".

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
hidroelectrica